Новини
Кримінал

Будьте обережними: у Хмельницькому почастішали вуличні грабежі

В Хмельницькому майже щодня відбувається грабіж. В даний час одними з найбільш соціально небезпечних посягань на власність слід вважати грабежі і розбої. Загальне зростання інтенсивності цих видів злочинів, тяжкість їх наслідків, зміна їх кількісних і особливо якісних параметрів вказують на те, що дані діяння стають серйозною загрозою для суспільства.

Так, 26 листопада близько 21:00 години по вулиці Купріна навпроти магазину Хлібосол на зупинці громадського транспорту невстановлені особи, із застосуванням фізичного насильства, яке не є небезпечним для життя та здоров’я, із карману куртки, відкрито заволоділа грошовими коштами в сумі 400 гривень та мобільним телефоном “Леново А 1000” та срібним ланцюжком із хрестиком в 51-річного місцевого жителя.

27 листопада близько 02.00 години по вулиці Кам’янецькій, дві невстановлені особи, без застосування фізичного насильства, через незачинені двері проникли в квартиру, звідки відкрито із шафи викрали грошові кошти в сумі 30000 гривень, які належать 91-річному місцевому жителю.

28 листопада близько 18.40 години по вулиці Інститутській, невстановлена особа без застосування фізичного насильства шляхом ривка, відкрито заволоділа жіночою сумкою в якій знаходились гаманець з грошовими коштами в сумі 1000 грн. та особисті документи, які належать 27-річній місцевій жительці.

29 листопада близько 13 40 год. по вулиці Вайсера, поблизу кіоску із продажем гашеного вапна, невідома особа без застосування фізичної сили відкрито заволоділа велосипедом іноземного виробництва зеленого кольору, що належить 54-річній місцевій жительці.

Вуличні грабежі, розбої переважно вчиняються у вечірній та нічний період доби. Це обумовлено малолюдністю громадських місць і відсутністю очевидців.

У категорію потерпілих, як правило, потрапляють люди похилого віку, жінки, підлітки, особи, які перебувають у нетверезому стані та група населення, яка не може надати злочинцям активного опору.

Хмельницькі поліцейські застерігають бути обачливими та обережними, щоб не потрапити в пастку злочинців! У випадку злочинних ситуацій негайно звертайтеся до відділу поліції з метою попередження, своєчасного виявлення та розкриття злочинів.

Автор: Катерина Прокопець