Новини
Надзвичайні події

Ізяславський суд постановив стягнути з двох киян чималу суму збитків

Ізяславський районний суд постановив стягнути з двох киян на користь Ізяславської міської ради більше 167 тисяч гривень – саме таку суму збитків, нанесених територіальній громаді міста, просив стягнути з відповідачів прокурор.

Згідно з документами, вони є офіційними власниками нежитлових приміщень у райцентрі. Проте документи на землю, яку фактично використовували для експлуатації цих будівель, за три роки власники так і не оформили, відповідно, земельний податок і орендну плату за неї не платили. Хоча дозвіл на виготовлення проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд промислових підприємств площею понад 3 га депутати надали їм ще у 2014 році. Відтак міська казна, за підрахунками комісії з визначення розміру збитків, заподіяних власникам земельних ділянок та землекористувачам при РДА, недоотримала 167 156 грн.

Суд встановив: власники приміщень використовували земельну ділянку без правовстановлюючих документів та без договору оренди, а це – порушення земельного законодавства України. Тож позицію прокурора ізяславські служителі Феміди визнали обґрунтованою і задовольнили його позов.

Рішення може бути оскаржене до апеляційної інстанції.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець