Новини
Надзвичайні події

Антимонопольний комітет оштрафував два товариства за спотворення результатів торгів

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Інтелектуальні системи контролю» ( Хмельницький) та ТОВ «Трансконтроль Україна» (Київ) загалом на 136 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів.

Розглянувши подання Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області, Відділення встановило, що суб’єкти господарювання у вересні 2016 року узгодили дії під час проведення Хмельницьким комунальним підприємством «Електротранс» процедури відкритих торгів із закупівлі інформаційного обладнання.

Переможцем відкритих торгів було визнано ТОВ «Інтелектуальні системи контролю», пропозиція якого була найбільш економічно вигідною, із загальною вартістю – 1 099 200 гривень.

ТОВ «Інтелектуальні системи контролю» протягом трьох етапів торгів не здійснювало пониження ціни, а залишало незмінною первинну пропозицію. ТОВ «Трансконтроль Україна» здійснило пониження ціни, проте не нижче рівня, запропонованого ТОВ «Інтелектуальні системи контролю». Таке пониження не могло вплинути на результати торгів.

Для участі в торгах товариства подали однакові за змістом та оформленням документи. Інформаційні довідки про осіб, які вчинили корупційні правопорушення, отримувала одна особа, що підтверджує факт обізнаності учасників про участь у процедурі закупівлі.

Крім того, власником обох товариств є одна особа.

Відповідно до чинного законодавства ТОВ «Інтелектуальні системи контролю» та ТОВ «Трансконтроль Україна» протягом 3 років не братимуть участь у державних закупівлях.

Автор: Катерина Прокопець