Новини
Спорт

Вихованці спортивної школи бойових мистецтв “Самсон-Право” привезли до Хмельницького світові нагороди

Останніми роками козацький двобій швидко набуває великої популярності. Цього разу чемпіонат зібрав 950 спортсмено/версій. Приємно, що про наш Національний вид спорту,  вже добре знають  в Азербайджані, Вірменії, Таджикистані, Турції, Ірані, Туркменії, Казахстані, Ливані, обох частинах Кіпру, Румунії, Сербії, Польщі, Австрії, Латвії, Литві, Марокко, Алжирі , Білорусії, Росії, Молдові, Грузії. Адже, саме  з цих країн,  зареєстрованих у  всесвітній федерації козацького двобою WCFF, починаючи з 2012 року спортсмени приймають участь у чемпіонатах та кубках Європи та Світу.

Поєдинки за 7 різними правилами  кантакту від легкої  “забави”(аналог семі-контакту)  до повного “герця-3” (аналог ММА),  демонстрація техніки двобою у 4-х безконтактних розділах  без зброї та із зброєю (“однотан”) та  демонстрація прийомів самооборони (“двотан”)  безперервно демонструвались протягом майже 17 годин на 4-х килимах та в октагоні. Такий супер екстремальний режим чемпіонату, який розпочався  у найбільшій Харківській спортивній залі о 9.00 ранку і закінчився майже о 3-й годині ночі,  вимагав від усіх без винятку спортсменів, тренерів та глядачів неабиякої козацької витримки та витривалості, наснаги та волі до перемоги.

У цій тривалій та захоплюючій боротьбі наші молоді подільські козачата не словом, а ділом доводили свою належність до козацького роду, якому не має переводу. Здобувши 71 спортивну нагороду – 28 “золотих”, 24 “срібних” та 19 “бронзових” медалей, вони примножили спортивну славу нашого рідного Подільського краю.

Гідно представили нашу область спортсмени-рукопашники, самсонівці  з Хмельницького та Старокостянтинова, які за підсумками участі у чемпіонаті України-2017 увійшли до складу офіційної делегації національної збірної команди України з козацького двобою.

Усі без винятку хмельницькі  чемпіони та призери  даного чемпіонату світу гідні уваги та пошани. Але найбільше хотілось би відзначити спортсменів, на рахунку яких є не одне золото і не одна виборона у важких та яскравих поєдинках перемога. Серед юнаків це: Рибчинський Андрій, Манькус Максим, Шведова Богдана та Шувера Ілля. Серед юніорів – Шумейко Максим, Фіялчук Дмитро, Кривий Михайло, Яворський Володимир, Школьник Олександр, Осєдлевич Ліза, Самсонова Анна, Попадюк Анна. Серед старших юніорів –  Катурга Валерій, Слободян Діана, Федюнін Денис та Грицак Анна.

Команду спортсменів Хмельницької області готував і, як завжди, надихав своїм прикладом тренер Гаррій Осєдлевич, який також на цьому чемпіонаті здобув два золота та срібло.

Автор: Катерина Прокопець