Новини
Бізнес

«Агрохолдинг 2012» презентував свої досягнення на Хмельниччині

Компанія «Агрохолдинг 2012» розпочала свою роботу не так давно – у 2015 році. Однак за цей час вже має про що звітувати. Варто відзначити, що завдяки появі товариства на Хмельниччині значно зросли виплати пайовикам за оренду землі, бажаючих укласти угоди з компанією більшає, урожаї зростають, а межі діяльності розширюються.

Так 1 грудня керівництво компанії «Агрохолдинг 2012» презентувало новий напрямок своєї роботи. У селі Суслівці Летичівського району відкрили реконструйовані приміщення молочно-тваринного комплексу для утримання великої рогатої худоби. Тут не лише подбали про відновлення ферми, придбали також сучасні доїльні установки в молокопровід УДМ 200. Запросили на презентацію керівництво області, фахових працівників галузі та самих хліборобів.

«Історія нашої компанії порівняно недовга, однак досить багата, а особливо на позитивні зміни та досягнення. За час нашої діяльності ті люди, які повірили нашому щирому бажанню кардинально змінити ставлення до пайовиків та віддали свої земельні наділи нам в оренд,  відчули суттєві зміни. Адже ми запропонували 10% орендної плати тоді як  максимально селяни отримували від компаній не більше 3%. Що важливо,  ми надали землевласникам соціальний пакет «В інтересах селян», яким передбачено додаткові послуги від нашої компанії. Як наслідок – вони отримали до бюджету 200 гривень за кожен гектар землі, який ми обробляємо на їхній території . Набувши досвіду,  ми стали розвивати і тваринництво, орієнтоване на виробництво молочної продукції. Базовим  підприємством у цьому напрямку стало СТОВ «Промінь» у селі  Суслівці Летичівського району»,  – зазначив під час свого виступу генеральний директор ТОВ «Агрохолдинг 2012» Василь Іванович Мороз.

Головною темою зустрічі стали  не лише здобутки, компанії  поділилися представники і  планами на майбутнє. Зокрема, вони вже сьогодні налагоджують співпрацю з компанією «ДеЛаваль», яка є лідером сучасних технологій виробництва молока.

«Перший крок назустріч плідній співпраці компаній «Агрохолдинг 2012» та «ДеЛаваль» вже є – ми встановили сучасні установки для доїння в молокопровід УДМ-200. Завдяки реконструкції приміщень ферми та модернізації обладнання вдалось забезпечити стабільний ріст не лише поголів’я корів, а й покращити якість молочної продукції. Дійне стадо у Суслівцях сьогодні нараховує 455 корів, що на 70 голів більше,  ніж було ще у квітні поточного року. Ми вже розробили пропозиції для наших партнерів, ознайомили їх з можливостями та продемонстрували свої напрацювання. З огляду на те,  як серйозно компанія «Агрохолдинг 2012» ставиться до розвитку рослинної та тваринницької галузей, ми переконані, що вони досягнуть ще кращих результатів», – підкреслив представник компанії.

Мали можливість присутні і поглянути на саму реконструйовану ферму, де їх познайомили із усіма сортами кормів для телят та ВРХ, продемонстрували приміщення, де утримується господарство, молочне таксі, яке завжди тримає потрібну температуру молока для телят,  та безпосередньо сам молокопровід УДМ-200. Аналогічно гості познайомились і з технічним парком компанії «Агрохолдинг 2012». Чимало коштів було вкладено для його оновлення: лише цього року було придбано чотири трактори, навантажувач, двадцять одну одиницю причіпного обладнання, зокрема кормозмішувач, чотири сівалки, дві дискові борони, причіп-перезавантажувач, жатку, два котки-змільчувачі, систему навігації тощо. Все згадане відповідає останнім трендам цієї галузі. Пригадують,  раніше тут парк був зовсім зубожілий, а сьогодні працівникам стало не лише простіше працювати, а й комфортніше.

Оцінили досягнення ТОВ «Агрохолдинг 2012» і представники влади. Зокрема, присутня перший заступник голови Хмельницької обласної ради Неоніла Андрійчук зазначила:

«Хмельниччина – аграрна область, і ті показники, які демонструють саме наші аграрії,  є кращими в Україні. З огляду на те, яких змін зазнали представники компанії «Агрохолдинг 2012», я маю надію, що вони не збавлять темпів розвитку і вже налагоджена співпраця з селянами буде ще продуктивнішою. Адже маючи гарні умови, бажаючи досягнути змін та постійно удосконалюючись, ви не лише дбатимете про успіх своєї компанії, а й розвиватимете Україну, де будуть задоволені селяни, де вироблятиметься якісна продукція екстракласу».

На сьогодні ТОВ «Агрохолдинг 2012» обробляє 23 420 га землі, на яких вирощують сім основних культур:озима пшениця, озимий ріпак, кукурудза, соняшник, соя, горох, цукрові буряки, кормові культури. З самого початку роботи на землях селян Поділля представники компанії надавали перевагу культурам із найбільшим потенціалом врожайності відомих вітчизняних і зарубіжних виробників.  Як результат – з  посіяних 11 512 га землі цьогоріч зібрали 95 016,48 тонн врожаю. Про важливість створення конкурентних умов в аграрному секторі зауважив і присутній народний депутат України Андрій Шинькович:

«Надзвичайно приємно бути присутнім на заході, який присвячений розвитку нової аграрної ланки. Адже попри негаразди, скептичне ставлення та негативні налаштування конкурентів компанія «Агрохолдинг 2012» зуміла довести своє бажання та спроможність змінити рівень життя українського селянина. Цього року  виплати пайовикам у Хмельницькій області зросли на 1 мільярд гривень у порівнянні з 2015 роком, і це –результат. Коли ця компанія почала працювати, набирати обертів і диктувати високий відсоток виплат, то й люди відчули необхідність боротися за свої права, відтак інші компанії підняли відсоток виплат. Команда Олександра Володимировича Гереги вкотре довела, що завжди була на стороні людини, та завжди працюватиме на благо нашої держави.  Мені приємно, що сьогодні,  відвідавши реконструйовані приміщення у Суслівцях,  ми  в черговий раз переконалися у цьому».

За словами представника ТОВ «Агрохолдинг2012» Вадима Миколайовича Лозового, це лише початок. Наступний 2018 рік буде ще більш продуктивним, а результати будуть неодмінно кращими. Адже у керівництва в планах набирати обертів у напрямку модернізації устаткування та автотранспорту, вдосконалювати вже напрацьоване та ініціювати нові програми, які нестимуть користь агропромисловому сектору.

 

Автор: Юлія Кучер

Автор: Катерина Прокопець