Новини
Культура

Хмельничанин Іван Варава – хлопець, якому усміхається Фортуна

Чи не кожен хмельничанин мав змогу заочно познайомитись з Іваном Варавою та відчути на собі магію проникливого голосу цього харизматичного юнака, адже судді та глядачі шоу «Х-Фактор» надали йому гарну можливість показати себе, свій талант і не один раз заспівати на усю країну. Отримавши прихильність та любов з боку фанатів, Іван з неабиякою наполегливістю рухався вперед та зумів дійти аж до третього прямого ефіру, після якого його шлях трохи змінив свою траєкторію. Отож, яким було життя юнака до проекту та чи змінилось воно після?

Розпочнімо із невеликого екскурсу в історію цікавого та насиченого життя хлопця. Ще з раннього дитинства Іван мав хист до музики. Помітивши це, батьки, звісно ж, вирішили віддати його до музичної школи, щоб якось розвивати здібності сина.

«Аби я зростав у гармонії тіла та душі батьки, окрім музики, віддали мене до спортивної секції. Я займався плаванням, причому професійно!», – згадує Іван Варава.

Старанно навчаючись в музичній школі, вже у свої 12 років юнак зумів написати першу авторську композицію. Роки минали швидко і ось, відмінно закінчивши музичну школу, хлопець зрозумів, що без музики його життя не можна назвати повноцінним.

«Мені наче чогось не вистачало. Чогось дуже важливого. Тому вже у шкільні роки я вирішив повернути музику у своє життя. Разом із однодумцями створили власний гурт під назвою «The Highway». У нас виходило досить цікаво! Хоч невеликі, але сцени, власні виступи, шалені емоції нас просто накривали! Але після школи кожен обрав свій подальший шлях і там вже не знайшлося вільного місця для нашого гурту», – з ностальгією розповів Іван.

Він також зрозумів, що потрібно знайти себе у чомусь більш перспективному, адже у сучасному світі музика не є надто прибутковим хобі. У якості своєї майбутньої професії він обрав авіацію. Успішно вступивши до Національного авіаційного університету, юнак вирішив зупинити свій вибір на факультеті транспортних  технологій  на спеціальності організації перевезень на повітряному транспорті.

«Спочатку на першому місці у мене все ж було навчання, яке займало багато часу, тому музика трохи відступила. Але зовсім ненадовго!», – поділився хлопець.

Як виявилось, вже зовсім скоро Іван знову взявся за пошуки однодумців та справжніх музичних геніїв, аби спробувати створити новий, не схожий на інші, гурт. І йому це вдалось! Через деякий час на світ з’явився новостворений гурт під назвою «ОдинНаОдин». Хлопець таки зумів знову повернути «кохану» музику у своє життя.

«Музика для мене – це чи не усе моє життя! І чим би я не займався, а все одно повертався і завжди буду повертатись до музики!», – переконаний Іван.

І хоч університетський гурт користувався популярністю серед молоді, проте юнак вирішив спробувати себе у сольній кар’єрі та потрапити до талант-шоу «Х-Фактор». Удача вкотре усміхнулась Вані, а мрії перетворились на реальність. Він з легкістю підкорив головну сцену країни на кастингу, заспівавши відому пісню під назвою «Струна» гурту «СКАЙ». Усі випробування тренувального табору хлопець долав одне за одним! Адже, якщо людина має ціль перед собою або ж омріяну мету, до якої прагне та поступово йде вже довгий час, то будь-які труднощі та перешкоди просто відступають від одного лиш запалу, вогників, які палають в очах! Ось так впевнено Іван крокував аж до третього прямого ефіру, який став для нього вирішальним. Те, що було далі, не можна назвати падінням або ж поразкою. Ні! Просто змінився напрямок руху.

«Таке враження, наче це був казковий сон тривалістю у півроку. А зараз я прокинувся. І ось вона – реальність! Це все не так погано, переді мною відкриваються нові можливості реалізації самого себе. «Х-Фактор» дав мені поштовх, дозволив проявити себе, винести з усього цього цікавий експіріенс!»,– з посмішкою говорить Іван.

А найкраще та найдивовижніше – це те, що хлопець аж ніяк не падає духом, а навпаки, рухається далі, тільки вперед!

«Хочу спробувати себе у ролі ведучого. А чому б ні?! Це цікаво. Мене завжди приваблювало телебачення!»

Юнак не стоїть на одному місці, він вже будує нові плани на майбутнє. Вимальовує для себе нову ціль, до якої сміливо йтиме. Також Іван має намір відновити діяльність свого гурту під назвою «ОдинНаОдин». Проте й навчання хлопець не покинув. Адже як би там не було, але освіту, як вважає хлопець, отримати треба! Тим паче професію він обрав саме ту, яку хотів.

Тож, якщо  завжди слідувати своїй мрії, не відступаючи назад у жодному разі та не зраджуючи своїм принципам, то удача обов’язково усміхнеться! Саме це доводить цілеспрямований та сміливий подільський хлопець, якого звуть Іван Варава!

Забавська Ірина

Автор: Катерина Прокопець