Новини
Події

Мер Хмельницького зацікавлений відновити партнерську співпрацю з китайським містом Шидзячжуан

У Китайському Посольстві України відбулась зустріч міського голови Хмельницького Олександра Симчишина з Послом Олегом Дьоміним. Також у ході робочої поїздки до Китаю міський голова зустрівся із Генеральним консулом України у Шанхаї Дмитром Пономаренком.

Олександр Симчишин та інші учасники зустрічі поділились своїми планами щодо співпраці з китайськими платформами та компаніями, які сприяють реалізації спільних проектів, а також місцевими урядами, з якими вони мають або планують встановити міжрегіональні відносини. Відбулась відверта розмова щодо інвестиційного потенціалу українських регіонів та шляхів його розкриття для потенційних інвесторів і партнерів з Китаю, а також проблем, які гальмують цей процес.

“Ми маємо у Китаї місто-партнера Шидзячжуан і зацікавлені у відновленні з ним взаємодії, – каже міський голова Олександр Симчишин. – Про це говорили під час зустрічі у Консульстві. Також я представив інвестиційний потенціал Хмельницького, можливості нашого бізнесу і його виходу на міжнародний ринок. Обговорювали можливість проведення спільних виставок та інших заходів, технічну підтримку та допомогу”.

Автор: Катерина Прокопець