Новини
Кримінал

У Хмельницькому судитимуть патрульного-корупціонера

Прокуратура Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжують цілеспрямовану роботу з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
У вересні цього року слідчим відділом прокуратури області спільно із співробітниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в області під час одержання чергової суми неправомірної вигоди викрито інспектора Управління патрульної поліції у м. Хмельницькому Департаменту патрульної поліції Національної поліції України.
Встановлено, що нестворення правоохоронцем перешкод у здійсненні діяльності фізичною особою-підприємцем він оцінив у щомісячний платіж на суму 1 тис. грн. та  отримав «плату» за 2 місяці. Також, за позитивне для підприємця вирішення скарги щодо його господарської діяльності, яка перебувала на розгляді в інспектора, він одержав неправомірну вигоду в розмірі 500 грн.
Окрім цього, з метою особистого збагачення, цьому ж підприємцю працівник патрульної поліції протиправно збував незаконно виготовлені алкогольні напої.
Зловмисника викрито «на гарячому» під час одержання чергової суми неправомірної вигоди та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
За клопотанням сторони обвинувачення судом затриманому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, якою він скористався.
Також, правоохоронця відсторонено від займаної посади, а у подальшому звільнено з органів поліції.
За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів у вчиненні вказаною особою кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, вчинене повторно), ч. 1 ст. 204 (збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв) Кримінального  кодексу України.
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.

Автор: Катерина Прокопець