Новини
Надзвичайні події

Фізична особа-підприємець має сплатити понад 240 тисяч гривень за “нелегальне” використання землі у Хмельницькому

Рішеннями господарського суду Хмельницької області задоволено позовні вимоги Хмельницької місцевої прокуратури про стягнення збитків із фізичної особи-підприємця, який без правовстановлюючих документів використовує близько 0,25 га землі в обласному центрі.
Механізм стягнення із недобросовісних землекористувачів шкоди, завданої використанням земель комунальної власності без правовстановлюючих документів, реалізовано завдяки злагодженій роботі місцевої прокуратури та міської ради.
Суб’єкт господарювання користується вказаними земельними ділянками для обслуговування належних йому на праві власності нежитлових приміщень, проте право користування ними не оформив.
Використання земельної ділянки має здійснюватись з додержанням принципу платності, а відсутність документів на землю його порушує.
Тому міською радою обраховано збитки, завдані місцевому бюджету упродовж 2014-2017 років через використання ділянок з порушенням законодавства про плату за землю, які підприємець добровільно не відшкодував.
 
Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк, вказане стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.
Судовими рішеннями землекористувача зобов’язано сплатити до місцевого бюджету збитки на суму понад 240 тис. грн.

Автор: Катерина Прокопець