Новини
Здоров’я

Роман Мацола допомагає комп`ютеризувати медицину

Понад півмільйона гривень вдалося залучити народному депутату України Роману Мацолі на закупівлю медичного та комп`ютерного обладнання у Славутський та Шепетівський райони. За ці гроші з державного фонду соціально-економічного розвитку  центри первинної медико-санітарної допомоги придбали 50 ноутбуків, отоскопи, кардіографи та тонометр.

Днями закуплене обладнання передали амбулаторіям обох районів. Під час зустрічі з лікарями народний депутат України Роман Мацола наголосив, що в медицині розпочалися зміни і лікарі повинні йти в ногу з часом.

«За допомогою ноутбуків сьогодні можна отримувати нові знання, можна консультуватися з колегами, можна вести запис чи мати доступ до історії хвороби пацієнта. Наразі в наших селах такої можливості не було. І я радий, що ситуація сьогодні змінюється. З однієї сторони, у Верховній Раді вдалося проголосувати за необхідні закони, зокрема, і про сільську медицину, з іншої, завдяки співпраці з урядом та керівниками ПМСД Славутського та Шепетівського районів, – вдалося закупити цю медтехніку та ноутбуки»,  – наголосив Роман Мацола.

Автор: Катерина Прокопець