Новини
Кримінал

Колишньому працівнику банку «Аваль» Старокостянтинівський суд присудив 5 років позбавлення волі

Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, та призначити покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років з позбавленням права обіймати посади в банківській сфері та займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням матеріально-відповідальних обов’язків, на строк три роки.

Такий вирок виніс Старокостянтинівський суд колишньому працівнику банку “Аваль”. 46-річний чоловік 20 років працював економістом у місцевому відділенні «Райффайзен Банк Аваль». В його обов’язки входило забезпечувати зберігання грошових коштів банку, обслуговувати банкомати і відповідно він мав доступ до ключів від банкоматів.

У рішенні суду зазначено, що у відповідності до звіту за результатами службової перевірки підозри на шахрайство, затвердженого начальником управління протидії шахрайству Департаменту правового забезпечення та інформаційної безпеки банку встановлено, що головний економіст Старокостянтинівського відділення банку, шляхом зловживання службовим становищем, привласнив кошти банку в сумі 912 170 грн., тобто майже один мільйон гривень.

Суд встановив, що неправомірними діями обвинуваченого було викрадено із сейфосховищ коштів на загальну суму 477 670 грн.

Також зазначено, що обвинувачений винність в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому суспільно небезпечному діянні, частково відшкодував завданий збиток.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Апеляційного суду Хмельницької області.

Дану інформацію опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець