Новини
Події

Державна служба зайнятості святкує 27–у річницю від дня заснування

Впродовж років служба зайнятості пройшла важливі етапи становлення та розвитку. Турбота про людей, які опинилися без роботи, завжди була і залишається основним принципом діяльності служби зайнятості Хмельниччини, яка здобула заслужений авторитет і є ініціатором багатьох нововведень. Впродовж діяльності обласної служби зайнятості соціальні послуги отримали понад 1,5 млн. громадян, з них працевлаштовано 626 тис. осіб, пройшли професійне навчання 107 тисяч осіб, взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 190 тисяч громадян. Фінансову підтримку у започаткуванні власної справи шляхом виплати одноразової допомоги по безробіттю одержали 14 тис. безробітних громадян, які зареєструвалися як підприємці. З 2013 року за працевлаштування на нові робочі місця 2516 безробітних, роботодавцям відшкодовуються витрати на єдиний соціальний внесок. Це лише статистичні дані, а за ними долі людей та кропітка робота фахівців обласної служби зайнятості. Серед головних завдань – адресність послуг роботодавцям і населенню, розвиток цілісної системи профорієнтації, яка сприяє гармонізації попиту і пропозиції робочої сили, подальше впровадження новітніх технологій щодо пошуку роботи та підбору кадрів для забезпечення потреб економіки області. Комплекс соціальних послуг, що сьогодні отримують роботодавці від служби зайнятості, доволі широкий і різноманітний та останні роки зазнав позитивних змін. Завдяки зміцненню відносин з роботодавцями щороку спостерігається збільшення кількості роботодавців, які співпрацюють з центрами зайнятості.

Так, в січні – листопаді поточного року кількість роботодавців, які надали інформацію про вакансії, становила 5459 та зросла на 11% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, а кількість вакансій зросла на 26% і становить 26,3 тисячі. За січень – листопад 2017 року в рамках угод про співпрацю з ОТГ, сільськими/селищними радами працевлаштовано 7,8 тис. осіб, направлено на навчання понад 2,8 тис осіб, брало участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру понад 3,2 тис. осіб.

З метою пошуку працівників для підприємств, що розташовані на території об’єднаних територіальних громад, до служби зайнятості заявлено понад 1000 вакансій, із них 86% оперативно укомплектовано. Відповідальність за політику зайнятості населення несе не тільки служба зайнятості. Ця проблема вирішується усім суспільством з усіма його інституціями, адже жоден державний орган неспроможний вирішити питання зайнятості самотужки. Тому, використання можливостей соціального партнерства є найважливішою складовою багатогранної діяльності Хмельницької обласної служби зайнятості. Інформацію підготував відділ організаційно-інформаційної р

Автор: Алла Самойленко