Новини
Події

Проект «Арт-простір» у Хмельницькому чекає на підтримку

На базі Хмельницької школи №13 у мікрорайоні Лезнево уже скоро може з’явитися  «Арт-простір» для неформального спілкування. Проект мультифункціонального хабу презентував сьогодні, 21 грудня, координатор проекту Владислав Газда.

Керівник Громадської організації «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» Степан Кушнір підсумував результати конкурсу шкільних ініціатив. Серед школярів хмельницьких шкіл був організований конкурс проектів, який тривав з середини до кінця листопада поточного року. Тематика могла бути будь-якою. Організатори хотіли активізувати саме учнів. І хоча на конкурс було представлено всього 8 заявок, всі вони були варті уваги. Переважна більшість проектів стосувалися створення неформального простору, коворкінгу. Деякі були цілком самодостатніми. Для реалізації обрали «Арт-простір»

Проект «Арт-простір» наразі розміщений на краудфандинговій платформі gofunded.org, де розпочато збір коштів для втілення ідеї у реальність. Від ГО «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» проект уже отримав 10 000 грн. Кожен бажаючий може підтримати проект на платформі ще протягом 60 днів. Свою допомогу може запропонувати будь-хто, зателефонувавши також за телефоном 0680249463 до координатора Владислава Газди.

Фінансова підтримка «Арт-простору» дуже важлива. Владислав Газда розповів, що на зібрані кошти планують облаштувати приміщення і закупити оргтехніку. Крім грошей потрібні і помічники, бо роботи багато. Дизайнери могли б допомогти у візуалізації  «Арт-простору». Виділене приміщення треба реконструювати під  потреби проекту, для цього теж потрібні робочі руки. Але організатори впевнені в успіхові, бо необхідність такого місця, де б школярі і молодь могли спілкуватися, розвивати творчі здібності, очевидна.

Автор: Алла Самойленко