Новини
Події

Контакт-центр сервісних центрів МВС розповів про винахід телефону

Реформа сервісних центрів МВС триває вже другий рік поспіль. Серед головних здобутків – запуcк 50-ти нових сервісних центрів МВС та впровадження нововведень, якими вже скористалися близько 2 млн громадян. Загалом послугами сервісних центрів МВС щорічно користуються 4 млн громадян.

Аби кожен громадянин країни міг отримати вичерпну консультацію щодо послуг та алгоритмів їх отримання, поскаржитися чи подякувати, сервісні центри МВС запустили всеукраїнський контакт-центр (044) 290-19-88.

Основні консультації надаються щодо наступних послуг: видача та обмін посвідчення водія, реєстрація та перереєстрація авто, видача довідок про несудимість, видача та зберігання номерних знаків тощо.

А відсьогодні сервісні центри МВС вирішили розповісти про контакт-центр, закцентувавши увагу в проморолику на винаході самого телефону. Відеоролик створили за cприяння Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (EUAM Ukraine).

«Зовнішнє спілкування є важливою частиною процесу реформування, саме воно сприяє підвищенню обізнаності та участі громадян у важливих процесах змін. Відкритість комунікації створює надійну інституцію, якій можна довіряти. Сподіваємося, що це відео допоможе підвищити рівень поінформованості суспільства про важливі впровадження реформи сервісних центрів МВС» – зазначає старший радник з питань державного управління EUAM Ukraine Сів-Катріне Лейртрьо.

В основі ідеї відео – історія створення телефонного апарату. Проте, на меті було показати, що телефон – це не просто предмет. Це, передусім, інструмент отримання інформації і він має працювати на благо суспільства.

«Ми не очікували, що працювати з державною структурою, тим паче з підрозділом МВС, може бути настільки цікаво. З командою сервісних центрів МВС працювати було легко і  сподіваюсь, у нас вийшло реалізувати задумане. Ми прагнули зробити відео, яке б відрізнялося манерою подачі інформації. Суворий і офіційний тон замінити на елегантний і ввічливий. Гадаю, що промовідео наших державних структур повинні нагадувати, що держава працює для громадян, а не диктує свої умови спілкування» – коментує режисер відео Дмитро Шмурак (Manifest production).

Сервісні центри МВС  активно взаємодіють з громадянами і переконані, що часто саме нестача інформації породжувала корупційні прояви на побутовому рівні та потребу громадян у сторонній допомозі при отриманні державних послуг.

Автор: Катерина Прокопець