Новини
Суспільство

Кам’янець-Подільський візьме участь у конкурсі «Молодіжна столиця України»

У чарівного міста над Смотричем, де проживають близько 30 тисяч молодих громадян, з’явилася можливість стати не лише де-факто, а й де-юре молодіжною столицею України.

Відомо, що Кам’янець-Подільський посідає третє місце після Оксфорда та Кембриджа за співвідношенням кількості студентів на душу населення. У молодіжного крила міста з’явилася чудова нагода закріпити ці позиції, адже на початку листопада представники Міністерства молоді та спорту України оголосили про проведення конкурсу «Молодіжна столиця України». Регіональним координатором області було обрано кам’янчанина Олександра Марчука.

Метою конкурсу є подолання нагальних проблем, які існують у молодіжному середовищі України: виїзд молоді за кордон, застій молодіжної політики та взагалі пасивність чи відсутність молоді в громадсько-політичному секторі.

Флешмоби, акції, соціологічні дослідження, проекти у рамках конкурсу будуть проводитися, аби зробити наш молодіжний ареал розвинутішим. За детальною інформацією про час, умови та місця проведення заходів можете слідкувати на офіційній сторінці у Facebook «Ініціативна група Кам.-Под.: участь у конкурсі «Молодіжна столиця України»».

Як зазначила директор департаменту гуманітарної політики Альона КУЗЕМА, наша головна мета як партнерів організаторів конкурсу – це активізація молодіжного життя та молодіжної політики, адже в нас є великий потенціал, який потрібно гідно представити.

Якщо Кам’янець-Подільський усе-таки здобуде перемогу, то зможе залучити чималі національні ресурси для підтримки проектів, отримає медіа-піар і буде залучений до проведення молодіжного форуму.

Джерело

Автор: Алла Самойленко