Новини
Кримінал

По 15 років позбавлення волі присудили обвинуваченим у викраденні, катуванні й вбивстві людини

По 15 років позбавлення волі – таке покарання присудив Шепетівський міськрайонний суд двом жителям Славутського району, котрих обвинувачували за трьома статтями Кримінального кодексу України: викрадення людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки( ч. 3 ст. 146); катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю та фізичного і морального страждання шляхом нанесення побоїв з метою примушення потерпілого вчинити дії що суперечать його волі, у тому числі отримати від нього визнання, покарати його за дії, у скоєнні яких він підозрюється,  вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127); вбивство, тобто умисне протиправне заподіянні смерті викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб (п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115).

Окрім терміну за гратами, обвинувачені повинні сплатити на користь неповнолітньої доньки вбитого 300 тисяч гривень моральної шкоди.

Резонансні трагічні події, які призвели до таких наслідків, розгорталися вночі 23 листопада 2016 року в одному із сіл Славутського району. Двоє чоловіків після спільного розпивання алкоголю побили товариша по чарці. Причина конфлікту – його запідозрили у викраденні в родича велосипеда. На ударах чоловіки не зупинилися: один з них зав’язав навколо шиї потерпілого ланцюга і змусив лісом іти у Славуту на «очну ставку» до родича, якого, ніби-то, той обікрав.

 У дорозі обвинувачені  чоловіка били. Коли ж той спіткнувся і впав біля калюжі, потягнувши за ланцюг, кілька разів силою занурили голову потерпілого у воду. За висновками судово-медичної експертизи, смерть настала внаслідок здавлення шиї і утоплення. Про це ідеться у вироку Шепетівського суду, який може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець