Новини
Події

На Хмельниччині тривають рейдові перевірки по дотриманню мисливцями правил полювання

З метою посилення заходів державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства під час використання об’єктів тваринного світу в мисливський сезон 2017-2018 років,  Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області проводить посилений контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства при проведенні полювання в мисливських угіддях області.

Основним завданням є виявлення фактів порушення правил полювання та виявлення випадків браконьєрства. Держекоінспекцією систематично проводяться рейдові перевірки, під час яких  державні інспектори приділяють посилену увагу дотриманню мисливцями правил використання об’єктів тваринного світу.

Так, 23 грудня поточного року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області були проведені рейдові перевірки на території Хмельницького, Деражнянського, Старокостянтинівського, Летичівського та Камянець-Подільського районів.

За результатами проведеної роботи до адміністративної відповідальності притягнуто вісім правопорушників. На даний час здійснюється розгляд адміністративних справ та накладення штрафних санкцій.

Нагадуємо, що у разі порушення вимог природоохоронного законодавства, винні особи нестимуть як адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 102 грн. до 1020 грн., так і кримінальну відповідальність. А за повторне порушення закону на порушників чекатимуть не лише чималі фінансові витрати (від 1020грн. до 2040грн), а й конфіскація рушниці та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення або позбавлення права полювання на строк до трьох років.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області звертається до мисливців області. Бажає вдалого і головне безпечного полювання, але при цьому наголошуємо на неухильному дотриманні під час відвідувань мисливських угідь правил полювання.

Автор: Катерина Прокопець