Новини
Кримінал

У Хмельницькому засудили грузина, який обікрав кіоск на речовому ринку

Колегія суддів апеляційного суду області залишила в силі вирок Хмельницького міськрайонного суду щодо 35-річного громадянина Грузії, котрого визнали винним у крадіжці, вчиненій повторно (ч.2 ст.185 КК України).

Згідно із вироком, у січні 2015 року раніше судимий чоловік, скориставшись відсутністю господаря, вкрав з кіоску на речовому ринку «Ізіда», що в обласному центрі, 4400 грн. Визнавши його винним, суд призначив – 1 рік і 6 місяців позбавлення волі.

Утім, такий термін ув’язнення, власне, як і кваліфікація судом першої інстанції дій обвинуваченого як крадіжки, вчиненої повторно, не задовольнили прокурора. У скарзі, з якою звернувся до апеляційного суду, він зазначає, що кримінальне правопорушення слід кваліфікувати як закінчений замах на грабіж (ч.2 ст.15, ч. 3 ст. 186 КК України) і позбавити обвинуваченого волі на 4 з половиною роки.

Проте судді апеляційного суду, дослідивши матеріали справи, погодилися, що це була крадіжка, а не грабіж. «…викрадав грошові кошти непомітно для сторонніх людей, після викрадення не усвідомлював, що його намагався зупинити потерпілий, та мав реальну можливість розпорядитися викраденим. Самого моменту викрадення потерпілий та свідки не бачили, як і не бачили моменту перебування обвинуваченого у кіоску, який на час вчинення злочину був відчиненим, і у якому здійснювалась торгівля одягом, тобто мав вільний доступ», – ідеться в ухвалі апеляційного суду.

Відтак апеляційну скаргу прокурора служителі Феміди залишили без задоволення. Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець