Новини
Події

В Кам’янці-Подільському товариство сплатить третину мільйона гривень збитків, завданих використанням землі без правовстановлюючих документів

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.
Встановлено, що товариству на праві власності належить комплекс виробничих споруд у Кам’янці-Подільському.
Ще у 2010 році рішенням міської ради власнику майна надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, на якій воно розташоване.
Водночас з того часу землекористувачем так і не вжито заходів до оформлення у встановленому законом порядку права користування вказаною ділянкою комунальної власності, договір оренди землі площею понад 1,1 га не укладено.
Орган місцевого самоврядування неодноразово повідомляв власника приміщень про необхідність оформлення правовстановлюючих документів, що посвідчують право користування земельною ділянкою під ним та сплати орендної плати, але зазначені вимоги залишилися без відповідного реагування.
Таким чином, суб’єкт господарювання не уклав договір оренди, обов’язковість якого визначена законом, внаслідок чого порушив інтереси територіальної громади м. Кам’янця-Подільського та ухилились від сплати до міського бюджету орендної плати.
У зв’язку із цим, бюджет недоотримує відповідні кошти, а тому міською радою обраховано збитки, завдані використання ділянки, вартістю понад 7 млн. грн., без правовстановлюючих документів, які товариство добровільно не відшкодувало.
«Вказане стало підставою для захисту прокурором інтересів держави та звернення до суду з позовом про стягнення на користь міської ради понад 297 тис. грн. збитків», – повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків.
Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець