Новини
Надзвичайні події

Хмельницькі полісмени розкрили ряд злочинів

Працівниками Хмельницького відділу поліції по гарячим слідам розкрито ряд злочинів, зловмисників затримано та поміщено до ІТТ.

Так, 27 грудня 2017 року близько 16.30 годині по вулиці  Прибузька 20, в дворі будинку,  невстановлена особа  без застосування фізичної сили шляхом ривка,  відкрито викрала з рук у неповнолітньої 11-річної місцевої жительки, викрала мобільний марки «Мейзу».

 Зі слів дівчинки, діти сиділи в дворі будинку слухали музику, підійшов невідомий чоловік вирвав з рук телефон і втік.

Проведеними оперативно розшуковими заходами поліцейські затримали грабіжника, при якому вилучили викрадений телефон, злочинцем виявився 30- річний, житель Хмельницького району, раніше судимий за аналогічні злочини, судимість погашена. Чоловік на даний час ніде не працює. Злочинець затриманий згідно ст. 208 ККУ.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 ККУ Грабіж – Відкрите викрадення чужого майна (грабіж) – карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Новий рік розпочався з аналогічного злочину, так 02 січня  близько 17.40 години по вулиці Чорновола 24, невстановлені особи відкрито без застосування фізичного насильства відкрито заволоділи в неповнолітньої 16-річної місцевої жительки, мобільним телефоном «Самсунг J2».

По гарячим слідам зловмисника затримано, ним виявився 30-річний місцевий житель, раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, судимість погашена, але чоловік взявся за старе.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 ККУ – Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб,- карається позбавленням волі на строк від чотирьох до

шести років.

Вчора день видався насичений на гарячому спіймали ще двох злочинців.

Так, 3 січня близько 03.00 години по вулиці Щедріна 3, 51-річний житель села Писарівка Волочиського району, через незачинені двері проник в кладове приміщення, яке належить 62-річній місцевій жительці, звідки  намагався викрасти оприскувач для обробки рослин, пластикову бочку та газовий балон. Крадія затримали на місці злочину. Зі слів чоловіка, на злочин його спонукало важке скрутне становище. Крадій раніше не судимий.

Дані речі вилучено, чоловік затриманий в порядку ст.208 КПК України. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 ККУ – Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Ще одна подія відбувалась в обласному центрі 3 січня близько 18.30 години по вулиці Прибузькій, 14 47-річний місцевий житель, спричинив тілесні ушкодження у вигляді перелому малогомілкової кістки, струсу головного мозку, забою обличчя та кінцівок 64- місцевому жителю.

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Зі слів потерпілого стало відомо, що разом із дружиною ввечері повертався додому, біля будинку побачив, як невідомий чоловік чіпляється до дівчини. Потерпілий поспішив на допомогу, після чого між чоловіками зав’язалась сутичка, яка переросла в бійку. Злочинець раніше вже притягався за аналогічні злочини, з його слів так би мовити через важкий душевний стан. Чоловік перебував в стані алкогольного сп’яніння, не працюючий, одружений.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 122 ККУ – Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину,-карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Автор: Катерина Прокопець