Новини
Кримінал

На Хмельниччині судитимуть обвинуваченого в замаху на вбивство

Шепетівський міськрайонний суд на 5 січня призначив до розгляду кримінальне провадження щодо обвинувачення жителя Славутчини у закінченому замаху на вбивство.

За даними досудового розслідування, поножівщина сталася пізно ввечері 4 листопада минулого року. У одному із сіл Славутського району 46-річний чоловік, будучи у стані алкогольного сп’яніння, посварився зі своєю сестрою та її співмешканцем. З останнім сварка переросла у бійку. Уночі, коли ті спали, обвинувачений взяв кухонний ніж, зайшов до спальні і встромив його у груди кривднику. Удар припав на ділянку серця.

За кваліфікуючим критерієм небезпеки для життя в момент заподіяння, такі тілесні ушкодження відносять до ушкоджень тяжкого ступеня. Летальної трагедії не сталося тільки завдяки тому, що в момент удару прокинулася співмешканка потерпілого і викликала «швидку», стверджують правоохоронці.

Такі дії обвинуваченого вони кваліфікували як закінчений замах на вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині (ч.2 ст.15, ч. 1. ст. 115 Кримінального кодексу України). Чи винен чоловік у інкримінованому йому злочині, тепер встановлюватиме суд.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Катерина Прокопець