Новини
Здоров’я

Супровід пологів у Хмельницькому перинатальному центрі сплачуватиме міська влада

У бюджеті міста на 2018 рік передбачено 42,1 млн грн на медикаменти.

Зокрема на лікування у стаціонарі, так звані «ліки на тумбочку», безкоштовне триденне лікування у реанімації, безкоштовне обслуговування у травмпункті, забезпечення ліками пільгових категорій, рентген-плівка та реактиви для поліклінік, а цьогоріч ще й супровід пологів у перинатальному центрі. На це закладено 1 млн грн.

Кожну жінку, яка народжуватиме природнім шляхом, забезпечать ліками на суму близько 240 гривень. Це – знеболювальні, рукавиці, шприци, катетери, системи, кетгут, затискачі для пуповини тощо. Тим жінкам, яким буде потрібно проводити кесарів розтин, з бюджету Хмельницького купуватимуть медикаменти на 1300 гривень.

“Робимо це для того, щоб підтримати народжуваність у Хмельницькому, – каже міський голова Олександр Симчишин. – Відтепер породіллям не треба буде бігати зі списком по аптеках”.

А сьогодні за доброю традицією очільник Хмельницького в міському перинатальному центрі привітав жінок, які народили маленьких хмельничан у перший день 2018 року. Цього дня побачило світ 13 малюків – семеро дівчаток і шестеро хлопчиків. Бажаємо їм рости щасливими та здоровими!

Автор: Катерина Прокопець