Новини
Надзвичайні події

Хмельничанин, який побив свою жінку та сусіда проведе Різдво за гратами

Застосувати до підозрюваного запобіжний захід – тримання під вартою до 4 березня 2018 року (60 діб). Таку ухвалу виніс Славутський міськрайонний суд щодо жителя одного із сіл району, котрого підозрюють у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень своїй дружині й сусіду.

Досудове слідство встановило: усі троє в новорічну ніч «чаркували» у будинку підозрюваного. Та після сварки його дружина пішла продовжувати «святкувати» разом із гостем до його обістя. Обурений такою поведінкою, чоловік взяв вдома кухонний ніж, пішов до сусіднього помешкання і встромив ножа в живіт спочатку сусіду, потім дружині.

Такі дії правоохоронці кваліфікували за ч. 1 ст. 121, «Умисне тяжке тілесне ушкодження» і звернулися до суду з клопотанням про взяття підозрюваного у важкому злочині під варту. Клопотання суд задовольнив, однак, як альтернативу, призначив заставу в розмірі 35240 грн., яку підозрюваний чи заставодавець мають право внести у будь-який момент протягом дії ухвали.

Ухвала ж може бути оскаржена в апеляційному суді області.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець