Новини
Події

В Дунаївцях новенький спецавтомобіль після свят вже поїде на перший виклик

 

Новопридбане спеціалізоване авто комунального підприємства Дунавецької міської ради «ЖЕО», практично готове для експлуатації. Єдине, що залишилося – отримати номерний знак та страхування на автівку. Нагадаємо, що автомобіль для обслуговування вуличного освітлення, на базі FIAT DOBLO CARGO Maxi, придбали для обслуговування міста та 51 населеного пункту громади в останні дні 2017 року.

Кошти, а саме 610,500 грн., на придбання спеціалізованого транспортного засобу, громада отримала завдяки державній субвенції відповідно до Стратегії розвитку міськради на 2017-2020 роки та постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад».

– Новенький FIAT для нас, згідно з виграним тендером, обладнало всім необхідним для роботи електромонтерів ТОВ «Укрспецтехніка», – розповідає головний інженер КП «ЖЕО» Руслан Саєв. – Це досить потрібне для нас поповнення, адже часто-густо щоб замінити світильник на вуличному ліхтарі, недоцільно викликати автовишку і потрібно чекати, коли масштаб робіт буде більшим. Тепер, завдяки такій компактній, проте потужній техніці, ми можемо робити виїзди для ремонтних робіт на села. Автомобіль оснащений бензиновою електростанцією, розбірною драбиною на 10 метрів та триметровою стрем’янкою. Має у своїй комплектації бензинову електростанцію, каски, монтажні пояси, «когті» для роботи на опорах, ліхтар, обжимки для кабелів, паяльник, зварювальний інвентар, болгарку, пристрій для вимірювання струму, переносне заземлення, набір слюсарного інструменту та ключів та інші потрібні для роботи засоби.

Дивлячись на такий повний «фарш» автівки, навіть дивуєшся, де це все у ній помістилося, але з таким придбанням електромонтерам точно ніякі труднощі не страшні.

– Авто має високу прохідність і не боїться поганих доріг, – розповідає електромонтер, що незабаром кермуватиме автівкою, Богдан Бойчук. – Окрім того, має досить непогану вантажомісткість, адже все це спецобладнання неможливо встановити на звичайне легкове авто. Наразі ми займаємося ремонтом вуличного освітлення у Вихрівці, Нестерівцях та Ганнівці, але вже не можемо дочекатися, коли випробуємо на ділі й це авто. Плануємо робити виїзди на ньому по дрібному ремонту вуличних світильників, знімати покази лічильників, обслуговувати підстанції.

Особливо кортить випробувати електромонтерам десятиметрову драбину, котрій позаздрять навіть пожежники. 

Наразі ж, окрім автомобіля для обслуговування вуличного освітлення, у КП «ЖЕО» можуть похвалитися й іншими передноворічними обновками – двома п’яти позиційними відвалами для снігу, двадцятьма контейнерами для сміття, а також грейдерним навантажувачем, придбаним за кошти державної субвенції для потреб сміттєсортувальної лінії.

Нагадаємо, 29 грудня, технічна база комунальтного підприємства «Житлово – експлуатаційне об’єднання» Дунавецької міської ради збільшилося ще на одну одиницю техніки. За Субвенційні кошти 610.5 тис.грн. було придбано «Мототранспортний вантажниий засіб» (спеціалізований автомобіль для обслуговування вуличного освітлення)» на базі FIAT DOBLO CARGO Maxi, 2017 року випуску – 610.500 тис.грн.

Спеціальне обладнання автомобіля укомплектоване інструментом згідно переліку: подушка безпеки для водія 3-х точкові передні паси безпеки з переднатягувачами, з можливістю регулювання по висоті; система VDC + ABS з EBD + ASR/MSR + HillHolder – система курсової стабілізації автомобіля, ABS з функцією електронного розподілугальмівних зусиль (EBD),система контролю буксування при розгоні і гальмуванні двигуном, система допомога при старті на підйомі, HBA – Гідравлічна система допомоги при екстреному гальмуванні; глуха перегородка між кабіною та вантажним відсіком; запасне колесо стандартних розмірів; система кондиціонування; аптечка першої допомоги (медична аптечка); вогнегасник ОУ-2 -1шт; каска -3 шт; пояс монтажний – 2 шт; кігті по бетонних та дерев’яних опорах – 2 пари; конуса сигнальні -10шт; ліхтар переносний, світлодіодний – 2 шт; обжимка для кабелів перерізом 16-25 мм – 1шт; драбина розбірна – 10м. -1шт; стрем’янка трансформер 3 м – 1шт; паяльник 160 Вт, 220В – 1шт; подовжувач на 4 розетки 16а – 50м. -1шт; інвертор зварювальний (160 А) – 1шт; кабель КГ-25 – 2Х10м, держак електродів, маса – 1к-т; болгарка 2,0 кВт -1шт; дриль ударна, 800Вт – 1шт; прибор для вимірювання струму (кліщі) – 1шт; переносні заземлення 0.4 Кв – 2 шт; набір слюсарного інструменту – 1шт; набір ключів 8-27мм – 1к-т; бензоелектростанція 6,0 кВт – 1шт; металеві автомобільні меблі (два автомобільні стелажі типу «BOTT» (виробництва Німеччина) для розміщення обладнання); підлога у вантажному відсіку: вологостійка, антистатична, не ковзка, стійка до миючих засобів; автомобіль обладнано проблисковим маячком жовтого кольору.

Також за кошти Субвенції було придбано комплектувальні вироби (навісного обладнання – відвалів для снігу 5-ти позиційний) до комунальної техніки КП «ЖЕО» Дунаєвецької міської ради» на суму 166,0 тис.грн. Відвали встановлені в передній частині трактора МТЗ на фронтальних погрущик ПКУ – 08. Ширина відвалу 2,5 м. Робоча частина відвалу обладнана гумовими ножами з закріпленням металевою пластиною, з системою нівелювання нерівностей, снігоочисний відвал має можливість повороту в п’яти положеннях, гідравлічний.

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/dynaivtsi.otg/photos/pcb.437643656655135/437643256655175/?type=3&theater

Автор: Катерина Прокопець