Новини
Події

Хмельничани позичили гроші, але залишилися без нічого

Кожен з нас потрапляв у ситуацію, коли близькі або просто знайомі люди просять у борг гроші. І звісно, відмовити, мало хто може. Але в цей момент ми не думаємо про наслідки, про те, що можливо потім, нам буде не просто повернути свої кошти.

Ось так на гачок до шахраїв потрапили і Хмельничани.

Так 10 січня о 12.34 години, звернувся 34-річний місцевий житель, про те що 22.04.2017 року, позичив кошти в сумі 3800 доларів США,  29-річному жителю міста Стрий Львівської області, та до теперішнього часу їх не повертає.

10 січня о 14.42 год. звернувся 58-річний місцевий житель, про те що  11.06.2015 року, по вулиці Кам’янецькій, 46-річний житель села Лісові Грінівці Хмельницького р-н, зловживаючи довірою шахрайським шляхом заволодів коштами  в сумі 8000 гривень.

10 січня о 19.58 години звернувся 25-річний місцевий житель, про те що у червні 2016 року, по вулиці Кам’янецькій, малознайомий громадян позичив кошти в сумі 10000 гривень, та до теперішнього часу їх не повернув.

Тому краще знати, яким чином себе поводити коли позичаєте або вже позичили кошти.

Поліція радить:

Отже, щоб вам не потрапити у халепу із позикою коштів, потрібно знати і дотримуватися наступного: 

– краще, все таки, укладати договір позики, а не саму розписку; 

– перевіряйте особу, якій маєте намір позичити кошти (особливо велику суму), щодо того, чи є вона дієздатною, чи має вона майно, зареєстроване на неї; 

– обов’язково зазначайте строк повернення коштів у договорі позики або у розписці, що дозволить вам нараховувати штрафні санкції, у разі чого; 

– можете, для ще більшого убезпечення, посвідчувати договір позики у нотаріус.

І остання порада, ніколи не позичайте гроші маловідомим особам.

Якщо ж Ви вже стали жертвою шахраїв  першу чергу необхідно звернутись до поліції.  

Автор: Катерина Прокопець