Новини
Суспільство

На Хмельниччині пояснили затримку у видачі закордонних паспортів

Державна міграційна служба попереджає українців про затримки із видачею закордонних паспортів. Це пов’язано із повторним опрацюванням персональних даних заявників, повідомляє прес-служба відомства.

“Розпочато планову заміну сертифікатів на поліграфкомбінаті “Україна”, яка спричинить необхідність оновлення дати та повторного відправлення всіх даних для персоналізації паспортів, які раніше відправлялися міграційною службою. Дані будуть відвантажуватися протягом кількох днів, але передача здійснюватиметься у тому ж порядку, у якому ці дані відвантажувалися раніше”, – йдеться в повідомленні.
А от після повторного направлення в онлайн-сервісі “Перевірка оформлення паспорта” зміниться дата відправлення даних на персоналізацію, утім, це жодним чином не вплине ані на черговість, ані на строк персоналізації, запевняють у міграційній службі.
Також там додають, що у січні 2018 року на поліграфкомбінаті “Україна” планують запустити додаткову лінію персоналізації паспортів.
Це дозволить “протягом найближчих місяців поступово повернутися до планової видачі закордонних паспортів у строки до 7 або 20 робочих днів в залежності від суми оплаченого адміністративного збору”.
Нині ж затримка у видачі паспортів триває, тому ДМС вкотре звертається до українців із попередженням та порадою: жодним чином не планувати закордонну подорож, не маючи на руках діючого паспорта для виїзду за кордон, не звертатися до будь-яких посередників, які обіцяють будь-які конкретні строки виготовлення паспорта.

Автор: Катерина Прокопець