Новини
Події

Полонський суд відновив право на користування батьківською землею чотирьом містянам

Полонський районний суд задовольнив позов чотирьох жителів райцентру, котрі просили скасувати рішення сесії міської ради про затвердження проекту землеустрою щодо відведення спірної земельної ділянки.

Мова про 1,2550 га міської землі, яку депутати на сесії 24 травня 2016 року віддали у приватну власність одній фізичній особі. З таким рішенням міських обранців позивачі вирішили не миритися, адже, стверджують, цю землю майже 40 років обробляють їхні родини. Відтак пішли до суду.

Своєю чергою Полонська міська рада новоствореної об’єднаної територіальної громади також звернулася до суду, аби скасувати рішення своїх депутатів-попередників. Обидві справи суд об’єднав в одне провадження.

 «Як встановлено судом в судовому засіданні, позивачі користуються спірними земельними ділянками за часів дії Земельного кодексу Української РСР, введеним в дію Законом N 2874-VII (2874-07 ) від 08.07.70, ВВР, 1970, N 29, ст. 205. Право користування їх родичів було засвідчене в земельно-шнурових книгах міської ради. Приймаючи рішення про надання права власності на спірні ділянки, міська рада, в порушення ч.5 ст.116 Земельного кодексу України, не припинила право користування цими земельними ділянками позивачів», – аналізує обставини справи суд і приходить до рішення – позови містян і міської ради ОТГ підлягають задоволенню.

Рішення ще не набрало законної сили і може бути оскаржене до апеляційного суду області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець