Новини
Надзвичайні події

В Новоушицькому районі рятувальники виявили тіло власника будинку

17 січня о 16:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в селі Каскада Новоушицького району над житловим будинком здіймається густий дим.

За вказаною адресою негайно було направлено відділення рятувальників 16-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.

Прибувши на місце події, вогнеборці одразу приступили до гасіння пожежі. Через сильне задимлення надзвичайники використовували апарати захисту органів дихання та зору. Під час розвідки та проведення гасіння бійці ДСНС врятували 66-річну жінку, яка встигла надихатися продуктами горіння та не могла самостійно покинути будинок. Врятовану громадянку було направлено до Новоушицької  центральної районної лікарні. Далі під час подальшого гасіння на підлозі житлової кімнати рятувальники виявили тіло 67-річного власника будинку.

Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації обігрівальних приладів.

Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;

  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;

  • не паліть у ліжку;

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;

Пам’ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Автор: Катерина Прокопець