Новини
Кримінал

18-річного шепетівчанина засудили за крадіжки

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін вирок Полонського районного суду, згідно з яким, раніше судимого, але звільненого від відбування покарання з іспитовим строком, 18-річного жителя Шепетівки визнано винним за двома статтями Кримінального кодексу України і призначено покарання – 3 з половиною роки позбавлення волі.

Як ідеться у вироку, в червні 2016 року на той момент ще неповнолітній юнак разом із двома однолітками тимчасово позбавив телефонного зв’язку мешканців двох вулиць смт. Понінка Полонського району, вкравши з бетонних електроопор понад 300 погонних метрів мідного кабелю , що належав ПАТ «Укртелеком».

У січні 2017 року обвинувачений знову вкрав мідний кабель та ще 3 електродвигуни, але вже з гаража та господарської споруди, що належали жителю Понінки. Далі знову було дві крадіжки, предметом яких стали гроші, крупи, мука, домашня консервація із будинку та господарської будівлі місцевих жителів.

Такі дії правоохоронці кваліфікували за ч.2 ст.185 КК України – крадіжка чужого майна, вчинена повторно та за попередньою змовою групою осіб, ст.360 КК України – умисне пошкодження кабельної, повітряної лінії зв’язку, що спричинило тимчасове припинення зв’язку і ч. 3 ст. 185 ККУ – крадіжка чужого майна, вчинена повторно, з проникненням у житло та приміщення.

У всіх інкримінованих злочинах Полонський районний суд визнав обвинуваченого винним, призначивши реальний термін за гратами та ухвалив попередній вирок шепетівських колег виконувати самостійно.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельнийцької області

Автор: Катерина Прокопець