Новини
Надзвичайні події

За добу на Хмельниччині горіло 5 будинків

Протягом доби з 19 на 20 січня на території Хмельниччини з різних причин сталося 5 пожеж.

Зокрема, в місті Шепетівка по проспекту Миру о 13:30 через  коротке замкнення електромережі виникла пожежа житлового будинку. Черговий караул 21-ї державної пожежно-рятувальної частини невідкладно прибув до місця події та за лічені хвилини зумів впоратися з полум’ям.

Вже о 20:22 загорівся житловий будинок в селі Хутір того ж Шепетівського району. Пожежу оперативно ліквідували вогнеборці ДСНС та місцевої пожежної команди села Корчик. Вогнем пошкоджено покриття та перекриття хати.

Через несправну піч виникла пожежа житлового будинку в селі Ладиги Старокостянтинівського району. Повідомлення про загоряння надійшло до Служби порятунку о 20:55. Рятувальники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди села Самчики швидко приборкали пожежу в тих розмірах, яких вона набула на момент прибуття підрозділу.

З цієй ж причини о 22:21 горіла оселя в селі Сарнів Волочиського району. Вогнеборці 26-го державного пожежно-рятувального поста смт Війтівці та місцевої пожежної команди села Соломна оперативно ліквідували пожежу та запобігли поширенню вогню на всю площу будівлі.

Глибокої ночі 20 січня о 03:30 тривожний виклик отримали вогнеборці у Чемерівцях. Пожежа виникла в господарчій будівлі в селі Криків. Загоряння вдалося оперативно ліквідувати та врятувати від вогню поруч розташований житловий будинок.

За щасливим збігом обставин та завдяки оперативності вогнеборців в усіх п’яти випадках обійшлось без жертв.

Державна служба надзвичайних ситуацій України вкотре закликає громадян слідкувати за протипожежним станом власних домогосподарств, адже пожежу краще попередити, аніж мати справу з її наслідками.

Автор: Катерина Прокопець