Новини
Політика

Рейтинг діяльності голів ОДА за 2017 рік: хмельницький губернатор перебуває у зоні «ризику»

Як повідомив Інтерфакс-Україна, сьогодні презентували звіт Комітету виборців України, в якому зазначено рейтинг діяльності голів ОДА за 2017 рік . 

Як повідомив гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель, Харківщина зберігає лідерські позиції з часу проведення першого дослідження за підсумками 2016 року.

“Очолила рейтинг голова Харківської області Юлія Світлична. На думку експертів, її приклад демонструє, що робота голови ОДА – це не стільки політика, скільки конкретні досягнення у соціальній та економічній сферах, у сфері безпеки. Йдеться не про абстрактні показники – люди мають відчути все це на собі. Відкриття нових станцій метро в Харкові, будівництво доріг та мостів, підвищення зарплат на підприємствах області тощо – ці показники чітко пояснюють лідерство Світличної”, – зазначив Кошель.

За даними КВУ, середні результати продемонстрували Запорізька, Закарпатська, Житомирська, Сумська, Кіровоградська, Чернігівська, Луганська та Івано-Франківська області. Найнижчі результати продемонстрували Одеська, Херсонська, Полтавська, Хмельницька, Рівненська, Черкаська, Чернівецька та Волинська області.

Олексій Кошель також зазначив, що керівники областей, які входять до третьої групи, перебувають у зоні “ризику” та найближчим часом можуть втратити свої посади, якщо суттєво не покращать результати.

У КВУ зазначили, що оцінка діяльності голів ОДА складається з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Відповідно до результатів аналізу діяльності ОДА, було сформовано три групи: з високими, середніми та низькими результатами.

Нагадаємо, що перший рейтинг голів ОДА було складено за підсумками 2016 року. Його очолила голова Харківської ОДА Юлія Світлична, на останньому місці була Херсонська область. У 2018 році КВУ продовжить досліджувати роботу керівників обласних держадміністрацій.

Автор: Катерина Прокопець