Новини
Кримінал

Цими вихідними пограбували п’ять хмельницьких авто

За вихідні дні по допомогу до поліцейських із заявою про крадіжку із салону автомобіля звернулися 5 жителів обласного центру.

Так, в період часу 15.00 год. по 15.40 години 19 січня у дворі будинку по вулиці Лісогринівецькій н/о шляхом вільного доступу,  таємно викрала із салону автомобіля  “Таврія Славута “, що належить 38-річний місцевій жительці, сумку із особистими документами.

В період часу з 16:00 години 19 січня по 09:00 годину 20 січня по вулиці Курчатова, з подвір’я будинку невстановлена особа таємно шляхом вільного доступу з під кабіни автомобіля марки ФАВ, здійснила крадіжку акумуляторної батареї сірого кольору марки “Іста” що належить 36-річному місцевому жителю.

В період часу з 14:00 години 19 січня по 10:00 годину 20 січня по вулиці Курчатова, у дворі будинку невстановлена особа таємно шляхом в злому форточки автомобіля марки ” ВАЗ2106″, білого кольору, здійснила крадіжку акумуляторної батареї та авто магнітоли марки “Фантоль” що належить 23-річному місцевому жителю.

В період часу з 19.00 години 20 січня по 08.00 годину 21 січня по вулиці Проскурівського Підпілля, невстановлена особа шляхом розбиття бокового скла в автомобілі “Део Ланос” який належить 42-річному місцевому жителю, викрала відеореєстратор (марка невідома).

В період часу з 19.00 години 20 січня по 10.00 годину 21 січня по вулиці Прибузькій, невстановлена особа шляхом пошкодження бокового скла в автомобілі “Опель Віваро”, який належить 47-річному місцевому жителю, викрала відеореєстратор, посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Наразі правоохоронці проводять комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення осіб, які вчиняють крадіжки із автомобілів.

У зв’язку з наведеними прикладами радимо автовласникам, як не стати жертвами злодіїв та яких правил потрібно дотримуватися:

– Не залишайте в автомобілі, особливо на ніч, цінні речі, документи (посвідчення водія, техпаспорт та інші);

– замикайте машину, навіть якщо залишаєте її ненадовго;

– звертайте увагу на людей, які приглядаються чи цікавляться вашим автомобілем;

– обладнайте авто сигналізацією та вмикайте її кожного разу, коли виходите з автомобіля;

–  залишайте автомобілі на автостоянках, які охороняються;

– якщо з’ясувалося, що за час вашої відсутності в автомобілі побували злодії, ні до чого не торкайтеся, щоб не стерти сліди злочину, забезпечте охорону автомобіля і негайно викличте поліцію.

Автор: Катерина Прокопець