Новини
Події

У День Соборності України Хмельниччина та Тернопільщина знову об’єднались

Традиційно Хмельниччина та Тернопільщина 22 січня у День Соборності України спільно провели масштабне дійство. У Гусятині, що знаходиться на межі двох областей, тисячі людей взяли учать у з’єднанні двох кольорів у державний прапор на мосту річки Збруч. 

«Вже  майже сторіччя Хмельницька та Тернопільська області у День Соборності України організовують  масштабне дійство, коли дві сторони річки Збруч символічно з’єднуються в єдину сильну націю. Цього року саме Гусятин Тернопільської області – приймаюча сторона. Ми ж, представники Хмельниччини, крокували з боку Чемеровецького району. Дуже приємно, що у святі взяли участь не лише дорослі люди, політичні діячі та громадські активісти, а й багато молоді», – говорить голова Чемеровецької районної ради.

Представники усіх районів Хмельницької області урочисто вишикувалися та крокували із великим жовтим стягом назустріч тернополянам, які несли блакитний прапор. Серед учасників ходи були і представники політичної партії «За конкретні справи».

«Це справді історичне дійство, і хоч Акт Злуки вже втратив свою силу, ми таким чином не забули про важливі рішення своїх предків, а й урочисто та незвично відзначаємо День Соборності України! Хочеться низько схилити голови перед тими воїнами, які відстоюють кордони України сьогодні на Сході і побажати усім нам миру, єдності, порозуміння та розвитку України!», – наголосив депутат Хмельницької обласної ради від політичної партії «За конкретні справи» Володимир Поворозник.

Під час заходу кожного переповнювали емоції. За словами Олександра Савчука:

«Відчувався справжній дух свята та патріотизму, адже в цій колоні об’єдналися всі, незалежно від політичних поглядів, віросповідань чи місця проживання. Ми своєю участю продемонстрували бажання розбудовувати державу, дбати про неї та створювати справді гідні умови для життя всіх українців».

Об’єдналися і духовно: традиційно біля  монументу Незалежності на центральній площі Гусятина священики відправили молебень за Україну.  За словами учасників заходу, єднання і міцність – це те, що сьогодні найбільше необхідно українському суспільству.

«Сила українського народу однозначно у його єдності. Коли ми всі разом будемо примножувати справжній патріотизм, не на словах, а справами розбудовуватимемо країну, будемо навчати підростаюче покоління любити рідну землю – ми неодмінно досягнемо неймовірного результату. Тому усіх українців я вітаю з Днем Соборності! Зичу, щоб мир таки повернувся на всю територію України, щоб ми всі разом жили у сучасній незламній державі, а злагода, добробут та процвітання ніколи не оминали домівки українців стороною», – підсумував депутат Хмельницької міської ради від політичної партії «За конкретні справи» Іван Франко.

До монументу Незалежності  хмельничани разом з тернополянами поклали квіти, а далі на усіх присутніх чекав урочистий концерт, який підготували представники талановитої молоді України. Вже наступного року Хмельницька область буде приймати тернополян. Важливо, що у 2019 ми відзначатимемо 100- річчя  з дня проголошення Акту Злуки.

Автор: Катерина Прокопець