Новини
Кримінал

На Хмельниччині заступницю голови ОТГ затримали на хабарі

На Хмельниччині до суду спрямоване кримінальне провадження щодо заступниці голови ОТГ, яку затримали на хабарі у 1,5 тисячі доларів США. Жінка вимагала і отримала гроші за вплив на прийняття рішення про встановлення групи інвалідності медико-соціальною експертною комісією.

У листопаді минулого року працівники управління захисту економіки в Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури затримали на хабарі в розмірі 1,5 тисячі доларів США заступницю голови однієї із тергромад області.

Жінка отримала вказану суму від мешканки Хмельницького району за вплив на прийняття медико-соціальною експертною комісією рішення про встановлення групи інвалідності безстроково та сприяння у виготовленні необхідних для цього медичних документів.

Затримали порушницю під час отримання нею 1,2 тисячі доларів США. Ще 300 доларів вона отримала раніше.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області закінчили роботу в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України і направили його на розгляд суду.

Підозрюваній може загрожувати покарання у вигляді накладення штрафу або позбавлення волі на строк до 5 років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець