Новини
Кримінал

Ярмолинецький суд звільнив від покарання жінку, яка обікрала власну сестру

Ярмолинецький районний суд звільнив від покарання жінку, яку рік тому засудив до умовних 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік. Цей термін 24-річна ярмолинчанка отримала за те, що у жовтні 2016 року обікрала свою сестру.

Згідно з вироком, вона, знаючи, що в помешканні нікого немає, розбила вікно, залізла до хати і винесла звідти прикрас, косметики і одягу на понад 2 тисячі гривень. Суд визнав її винною за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у житло) і покарав трьома роками позбавлення волі, звільнивши від його відбування з випробуванням та іспитовим 1-річним строком.

Після того, як іспитовий строк збіг, райвідділ з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції звернувся до суду з поданням про звільнення засудженої від покарання. Посилався на те, що засуджена протягом цього терміну «зарекомендувала себе позитивно, до адміністративної відповідальності не притягувалася, нового злочину не скоїла, за місцем проживання характеризується позитивно».

Заслухавши думку сторін і дослідивши матеріали особової справи, суд подання задовольнив.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець