Новини
Події

Національна рада визначила переможців конкурсу на цифрове місцеве мовлення на Хмельниччині

Національна рада визначила переможців конкурсу на цифрове місцеве мовлення (багатоканальна телемережа МХ-5) у смт Білогір’я, селі Кульчіївці Кам’янець-Подільського району та Полонне. Участь у конкурсі взяли 2 претенденти: ТОВ “ТК “Проскурів” (Хмельницький, логотип: TV 7+”) та ТОВ “Про Медіа Груп” (Хмельницький, логотип: 1 Подільський). 

ТОВ “ТК “Проскурів” визнано переможцем конкурсу на мовлення у с. Кульчіївці. А ТОВ “Про Медіа Груп” отримало право на мовлення в Білогір‘ї та Полонному. Обсяг мовлення – 24 год/добу.

Обидві ТРК уже мають ліцензії Національної ради на мовлення. “Проскурів” здійснює цифрове мовлення у м.Хмельницький. “Про Медіа Груп” у листопаді минулого року виграло конкурс на аналогове мовлення у м. Полонне та Теофіполь, проте мовлення ще не розпочало.

Відповідно до законодавства переможці конкурсу можуть розпочати мовлення протягом року з дати набрання ліцензією чинності.

Також у Білогір’ї, Кульчіївцях та Полонному у “цифрі” мовлять Філія ПАТ “НСТУ” “Регіональна дирекція “Поділля-Центр” та ДП “Дитяче телевізійне агентство” (логотип: “33 канал”).

Станом на сьогодні в області працюють в аналоговому стандарті 10 ТРК, які поки не мають ліцензій на цифрове мовлення.

Про це зауважила на своїй сторінці Facebook представник національної ради України у Хмельницькому.

Автор: Катерина Прокопець