Новини
Події

У 2017 році вперше посвідчення водія отримали понад 14 тисяч жителів Хмельниччини

Отримання посвідчення водія вперше – одна із найбільш затребуваних послуг сервісних центрів МВС. У 2017 році вперше посвідчення водія отримали 14345 жителів Хмельниччини.

Найпопулярнішими категоріями є  “В”, “С”, “А”. Найменшим попитом користуються категорії для автобусів, автобусів з причіпами тощо – “D1E”, “С1E”, “DE”.

Для отримання посвідчення водія необхідно пройти навчання в автошколі; скласти теоретичний  іспит в сервісному центрі МВС і звичайно після складання теоретичного іспиту скласти практичний іспит.
На сайті регіонального сервісного центру МВС в Хмельницькій області працює розділ «Автошколи», де можна ознайомитись з повним переліком акредитованих навчальних закладів, які мають право навчати майбутніх водіїв.

Важливо пам’ятати: при допущені більше 2-х помилок до практичної частини іспиту майбутнього водія не допустять. Спробувати повторно скласти теорію можливо не раніше, ніж через 5 днів. При цьому теоретичний іспит можна здавати необмежену кількість разів, а практична частина обмежена 3-ма спробами.

Відтепер, перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видається на 2 роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років з дня його видачі не було 3 і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Якщо таких порушень було не більше двох — громадянин обмінює на постійне посвідчення водія.

У разі, якщо такі порушення були — громадянин обмінює на постійне посвідчення водія лише після складання практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС.

Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається.

Поновлення права керування транспортними засобами здійснюється після чергової підготовки у відповідному навчальному закладі та після складання теоретичного й практичного іспитів у СЦ МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

Обмеженим правом керування ТЗ для водіїв-початківців є заборона перевищувати швидкість 70 км/год.

У рамках реформування сервісних центрів МВС, в липні були презентовані нові білети з Правил дорожнього руху, які відтепер доступні онлайн. Перевірити свої знання можна 24/7 безкоштовно.

Автор: Катерина Прокопець