Новини
Події

«Хмельницькводоканал» пояснив підвищення тарифів на воду

Як ми уже повідомляли, від вчорашнього дня затверджено нові тарифи для МКП «Хмельницькводоканал».

Водопостачання зросло на 8%, а водовідведення майже на 0,7%. Тому 24 дня у січні буде рахуватись по старих тарифах, а ось уже з 25 січня прийдеться уже перераховувати по нових.

«Всі ми бачимо, що зараз ростуть тарифи на паливо-мастильні матеріали, росте прожитковий мінімум, мінімальна заробітня плата, інші тарифи, які потрібні підприємству для безперебійного водопостачання в місто. Ці всі чинники впливають на підвищення тарифів» – заявив заступник директора з економічних питань МКП «Хмельницькводоканал» Олексій Лункін.

Також в ефірі ТРК «Поділля Центр» телепередача Тема обговорили питання  зміни, що з кінця минулого року у тариф не входить вартість перевірки лічильників:

«За цим як слідкував «Хмельницькводоканал», так і зараз слідкує. Якщо у людини закінчується міжповірочний інтервал, то наше підприємство надсилає попередження про закінчення терміну провірки. Працівник приходить з повіреним лічильником, та знімає старий лічильник. Це коштуватиме 172 грн 66 коп. Також людина може сама принести на підприємство з повіреним лічильником. Це коштуватиме 84 грн 11 коп.» – Олексій Лункін. 

Але все ж таки, якщо людина не повірить лічильник в задані терміни, то все рівно буде платити за лічильником.

Повний випуск телепередачі Тема за посиланням: https://www.facebook.com/hodtrk/videos/407387629705089/

Автор: Катерина Прокопець