Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині очікується погіршення погоди: місцями ожеледь

За даними Українського Гідрометцентру на території Хмельницької області в період з 28 по 29 січня 2018 року очікується погіршення погодних умов, а саме: невеликий сніг та мокрий сніг, місцями ожеледь.

У зв’язку з цим, під головуванням заступника голови адміністрації Олега Гуменного відбулося засідання обласного оперативного штабу з координації дій щодо попередження та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2017/2018 року.

Під час засідання члени штабу обговорили питання про забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації  зимового періоду.

Так, Олег Вікторович доручив головам райдержадміністрацій та керівникам міст забезпечити безперебійне функціонування систем життєзабезпечення населення, наявність необхідних запасів паливно-мастильних матеріалів, одягу, медикаментів, продуктів харчування, а також привести в готовність сили цивільного захисту для оперативного реагування на ускладнення погодних умов.

Зокрема, перевірити готовність наявної техніки до посипання та розчистки доріг, допомоги автотранспорту, який попадає у снігові замети, а у разі необхідності забезпечити чергування тягачів та посипочної техніки.

Також за словами посадовця, в такі дні необхідно посилити належний контроль за дотриманням правил пасажирських перевезень, безпеки людей під час проїзду на транспорті, виконання вимог обмежень руху під час ускладнення дорожньої обстановки.

Завершуючи засідання, Олег Вікторович закликав жителів області на період негоди утриматись від виїздів за межі своїх населених пунктів без нагальної потреби або ж скористатися послугами громадського транспорту.

Також недопустимим є виїзд на дороги автомобілів, колеса яких не оснащені зимовою гумою.

Автор: Катерина Прокопець