Новини
Здоров’я

В Славуті запрацювала амбулаторія сімейної медицини та два нових відділення

30 січня у Славуті, без перебільшення, відбулася вагома подія – відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини у мікрорайоні «Сонячний», а також двох відділень лікарні – гемодіалізу та невідкладної допомоги.

Такого результату вдалося досягнути завдяки принциповій позиції міського голови, депутатського корпусу Славутської міської ради та керівництва медичної галузі міста.

Розпочав урочистий захід головний лікар Славутського ЦПМСД Олег Гаврилюк, який зауважив, що це перша амбулаторія у місті, яка відкрилася за 5-ть останніх років після того, як розпочалося реформування. Даний заклад допоможе максимально наблизити первинну медичну допомогу до пацієнта.

З нагоди відкриття амбулаторії до присутніх звернувся міський голова Славути Василь Сидор:

– Сьогоднішня подія дуже важлива для міста. Тепер близько 6-ти тисяч жителів мікрорайону «Сонячний» зможуть отримати необхідну медичну допомогу у даному приміщенні. Приємно, що на базі амбулаторії будуть працювати фахівці своєї справи. А міська влада й надалі робитиме все від неї залежне для покращення якості медичного обслуговування славутчан.

Під час відкриття амбулаторії були також присутні поважні гості: голова Хмельницької облдержадміністрації Олександр Корнійчук та директор обласного Департаменту охорони здоров’я Яків Цуглевич, які побажали молодому колективу закладу успішної роботи.

У свою чергу, Олег Гаврилюк висловив слова вдячності міському голові, представникам депутатському корпусу, підприємцям за те, що не стоять осторонь проблем медичної галузі, а також всіляко сприяють її розвитку.

Опісля урочистого перерізання символічної стрічки усі присутні мали можливість оглянути приміщення закладу, його матеріально-технічне оснащення та ближче познайомитися із медперсоналом.

Згодом, делегація на чолі із головним лікарем Славутської ЦРЛ Віктором Іващуком мала нагоду оглянути новостворене відділення гемодіалізу, яке дозволить наблизити та покращити медичну допомогу хворим на ниркову недостатність, та реорганізоване відділення невідкладної медичної допомоги – колишнє приймальне відділення, яке у новому статусі виконуватиме цілий ряд додаткових маніпуляцій і послуг.

У відділенні проводитиметься розподіл хворих, надання екстреної (невідкладної) медичної допомоги згідно із затвердженими протоколами хворим, які не потребують подальшої госпіталізації, спрямування пацієнтів до стаціонарних відділень тощо.

Відтепер жителі славутської громади отримали якісні умови для перебування у зазначеному закладі, а медичний персонал – належні умови праці та нове медичне оснащення.

Прес-служба Славутського МВК

Автор: Катерина Прокопець