Новини
Події

Міська влада ухвалила Програму поводження з побутовими відходами у Хмельницькому на 2018-2019 роки

На черговій сесії депутати міської ради прийняли Програму поводження з побутовими відходами у м. Хмельницькому на 2018-2019 роки. 

Документ покликаний створити стабільну основу, яка забезпечить сприятливий інвестиційний клімат, необхідний для ефективного функціонування системи поводження з побутовими відходами в місті та визначає основні напрямки руху та бачення поводження з побутовими відходами до 2019 року. Програма передбачає створення системи комплексного поводження з побутовими відходами та трансформацію відношення до побутових відходів на користь розгляду їх як цінного ресурсу, яким потрібно управляти, а не проблеми, яку потрібно вирішувати.

Зокрема у заходах Програми передбачено розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) та проектно-кошторисної документації (ПКД) на сміттєпереробний завод у місті Хмельницькому, а також – купівлю земельної ділянки під завод. Передбачено розробку ПКД на стабілізацію діючого полігону ТПВ, аби запобігти виникненню надзвичайних ситуацій екологічного характеру. Цікавими інноваціями у поводженні з відходами стануть: впровадження окремої програми збору небезпечних відходів, встановлення відеокамер на майданчиках загального користування. У планах на 2018 рік – встановлення підземних контейнерів для збору сміття. На сьогодні такі контейнери встановлені лише у Києві. За короткий період будуть розроблені програми окремого збору будівельного та зеленого сміття в місті. Планується суттєве оновлення парку автомобілів, які займаються вивезенням відходів.

Також до Програми входить дегазація сміттєзвалища. Спеціальна установка, яка видобуває звалищний газ з полігону, минулого тижня розпочала свою роботу. З повним текстом Програми можна ознайомитися за посиланням: http://khmelnytsky.com/images/files/…/Programma_TPV_copy.pdf

Автор: Катерина Прокопець