Новини
Події

Прес-конференція директора Хмельницького ОЦЗ – підсумки минулого року та пріоритети на 2018 рік

Про основні напрями діяльності та ситуацію на ринку праці Хмельницької обласної служби зайнятості, 01 лютого розповів під час прес-конференції директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

«У 2017 році досягнуто позитивної динаміки по основних напрямах діяльності обласної служби зайнятості. Кількість працевлаштованих осіб зросла на 3 %  у порівнянні з 2016 роком, та становила 20,8 тис. осіб, (в тому числі 14,6 тис. безробітних). Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, збільшилася на 10% та становила 5,6 тис. осіб. Так, станом на 1 січня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних становить 12 тис. осіб, у порівнянні з відповідною датою минулого року ця цифра зменшилась на 24%», – зазначив Сергій Черешня.

Протягом 2017 року Державною службою зайнятості запроваджено сучасні сервіси: електронна черга, послуга відео-резюме та онлайн-співбесіди безробітних з роботодавцями, відео-вакансії та відео-презентації підприємств і т.д. По всій Україні розпочала роботу «гаряча лінія» Державної служби зайнятості. Відтепер, за номером 0 800 50 99 66 можна буде дізнатись інформацію про повний перелік послуг служби зайнятості, питання реєстрації в центрах зайнятості тощо.

Щодо основних пріоритетів та завдань служби зайнятості на 2018 рік, директор Хмельницького ОЦЗ виділив декілька важливих напрямків. Серед них: реорганізація та перетворення центрів зайнятості в сервісні майданчики з надання широкого спектру послуг, осучаснення профорієнтаційних послуг та впровадження Інтернет-платформи Державної служби зайнятості з профорієнтації та розвитку кар’єри, введення нового сайту служби зайнятості.

      У підсумку Сергій Черешня зауважив, що служба зайнятості і надалі буде відкритою для всіх, і не чекаючи відповідних законодавчих змін ми будемо покращувати свої сервіси  і забезпечувати гідною роботою кожного українця.

Автор: Катерина Прокопець