Новини
Кримінал

Старокостянтинівська прокуратура виявила факт зловживання службовим станом, яке спричинило ненадходження до бюджету 800 тис. грн.

Органами прокуратури області проводиться робота з виявлення фактів зловживань у сфері бюджетних відносин.
 
Встановлено, що упродовж 2016-2017 років між виконавчим комітетом Старокостянтинівської міської ради та фізичною особою-підприємцем, який виступив замовником будівництва чотирьох багатоквартирних житлових будинків у м. Старокостянтинів, укладено договори про пайову участь у розвитку інфраструктури міста та на їх виконання сплачено близько 350 тис. грн.
Згідно даних декларацій про готовність об’єктів до експлуатації забудовником споруджено понад 5,3 тис. кв. м житла.
Разом з тим, виявилось, що задекларована кошторисна вартість будівництва є надто низькою.
 
Враховуючи опосередковану вартість спорудження житла на території Хмельниччини, за попередніми підрахунками, пайова участь забудовника у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Старокостянтинів мала б складати на 800 тис. грн. більше.
Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Мирослав Попадюк, за вказаними фактами прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 192 (заподіяння майнової шкоди у великих розмірах шляхом обману або зловживання довірою), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
На даний час вживаються заходи та проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець