Новини
Кримінал

В обласному центрі почастішали вуличні грабежі

В  Хмельницькому за вихідні зареєстровано 7 випадків вуличних грабежів.

Загальне зростання інтенсивності цього виду злочину, тяжкість його наслідків, зміна їх кількісних і особливо якісних параметрів вказують на те, що дані діяння стають серйозною загрозою для суспільства. 
Так. 2 лютого близько 02.20 години по вулиці Проскурівській, неподалік одного із місцевих нічних закладів, невстановлені особи відкрито із застосуванням фізичного насильства, що не є небезпечним для життя та здоров’я, заволоділи мобільний телефон «Асус» та грошима в сумі 600 гривень, які належать 21-річнлму, місцевому  жителю.

2 лютого близько 20.00 години по вулиці Річковій, невстановлені особи відкрито, без застосування фізичного насильства, викрала сумку 27-річної, місцевої жительки, в якій знаходився мобільний телефон “Xperia Redmi”, банківська картка “Ощадбанк”, гаманець із грошовими коштами в сумі 300 гривень та паспорт громадянина України.

3 лютого   близько 17.30 год. по вул. С.Бандери н/о  відкрито заволоділа  мобільним телефоном марки “HTC”  у неповнолітнього 13-річного місцевого жителя.

3 лютого  близько 20.10  год. по пр. Миру  в дворі будинку   н/о  шляхом ривка, відкрито заволоділа  жіночою сумкою в якій знаходилися паспорт громадянина України, ключі від квартири, патент на підприємницьку діяльність та грошові кошти в сумі 800 гривень, що належать   54-річній  місцевій  жительці.

3 лютого 20.50 год. по пр. Миру, н/о  із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я, відкрито заволоділа мобільним телефоном марки “Мейзу”, що  належать 39-річному місцевому жителю.

3 лютого 22.30 год.  по пр. Миру поблизу магазину “Принцип” н/о  із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я  відкрито заволоділа мобільним телефоном марки “Мейзу”, що  належать  21-річному місцевому жителю.

04 лютого близько 06.00 години по пров. Чорновола, невстановлені особи відкрито із застосуванням фізичного насильства, що не є небезпечним для життя та здоров’я, заволоділи мобільний телефон «Самсунг» білого кольору, що належать 32-річному місцевому  жителю.

Поліція міста нагадує та рекомендує громадянам дотримуватися кількох простих правил, щоб уберегтися від протиправних посягань:
повертаючись додому у вечірній та нічний час, намагайтеся йти по освітлених та багатолюдних вулицях;
у пізній час краще ходити там, де більше транспорту і перехожих;
якщо особа, яка наближається до вас, здається вам підозрілою – перейдіть на інший бік вулиці, адже від раптового нападу вберегтися надзвичайно важко;
якщо у безлюдному місці ви натрапили на групу молодиків і бачите, що ті шукають «приводу», щоб зачепити вас, не реагуйте на їх провокації;
якщо ви пізно повертаєтесь додому з роботи чи ввечері гуляєте містом, краще взагалі не одягайте прикраси чи зніміть їх, щоб не привертати до себе увагу;
сумку краще носити на ремінці через плече, притискаючи до тіла;
сідаючи у таксі чи випадковий автомобіль, зверніть увагу на його номерний знак; не показуйте водієві, що у вашому гаманці є значна сума грошей; повертаючись додому дуже пізно, попросіть родичів чи знайомих зустріти вас.
Якщо ж ви розумієте, що не в силах чинити опір, краще віддайте те, що у вас вимагають. Так ви збережете не тільки своє здоров’я, а й власне життя. Запам’ятайте зовнішність кривдника і негайно телефонуйте в поліцію. Адже чим раніше поліція дізнається про скоєний злочин, тим швидше почне розшук зловмисника, а відтак – зросте ймовірність того, що речі вдасться повернути власникові.

Автор: Катерина Прокопець