Новини
Події

Школи Славутського  району на Хмельниччині отримали нову техніку

Ноутбуки, проектори, мультимедійні дошки для 14 шкіл району вдалося закупити завдяки ініціативі народного депутата України Романа Мацоли.

5 лютого Роман Мацола зустрівся з освітянами Славутського району. Директори шкіл, керівництво району, райвідділу освіти та народний депутат обговорили питання, які виникають під час підготовки до старту «нової української школи».

Адже, відповідно до прийнятого Верховною Радою закону «Про освіту», вже цього року 400 тисяч першокласників в Україні вперше сядуть за парти реформованої школи – закладу, у якому буде приємно навчатись і де учням не тільки даватимуть знання, а й вчитимуть застосовувати їх у житті.

Відтак до першого вересня усі початкові школи повинні бути обладнанні класами зі спеціальними антисколіозними партами, ігровими комплексами, меблями та мати відповідну сучасну техніку.

Закуплена з ініціативи народного депутата (за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів) мультимедійна та комп`стерна техніка стала першим кроком на шляху до створення таких нових класів.

На завершення зустрічі від імені керівників навчальних закладів району начальник відділу освіти Дмитро Бойчак вручив Роману Мацолі спеціальну Подяку: «За відмінне виконання депутатських обов`язків та вагомий внесок у розвиток освітньої сфери району».

Нагадаємо, що три тижні тому народний депутат Роман Мацола відвідав Старокривинський НВК. У школі завдяки перемозі вчителів у Третьому конкурсі мікрогрантів, проведеного ГО «Інститут солідарності громад Романа Мацоли», вже вдалося організувати клас для першокласників, який відповідатиме вимогам «нової української школи».

 

Володимир Мельничук

Автор: Алла Самойленко