Новини
Події

“Хмельницькводоканал” закликає хмельничан не красти люки

Міське комунальне підприємство “Хмельницькводоканал” експлуатує близько 23 тис. каналізаційних та 14 тис. водопровідних колодязів (враховуючи і наявні на ВНС-10, що у Чернелівці, де знаходиться головний водозабір). Щороку підприємство здійснює роботи з їх ремонту, зокрема, у 2017 році виконано ремонт з установкою кришок на 171 колодязі.

Як і більшість комунальних підприємств міста, області та цілої країни, МКП “Хмельницькводоканал” зіштовхується з проблемою крадіжки кришок люків. Лише за минулий рік зловмисниками було викрадено 48 кришок люків (не враховуючи тих, які було пошкоджено), до суду за крадіжку уже передали 2 справи.

Хоч винуватці і відшкодували завдані збитки, проте таке варварство йде не на користь ані підприємства, ані мешканців міста та не покриває наслідків такої бездумної діяльності. Викрадаючи кришку люка, особа наражає і себе, і оточуючих на небезпеку. Особливо це стосується зимової пори року, коли сніговий покрив не дає можливості як слід розпізнати відкритий колодязь.

Щодня працівники підприємства здійснюють обстеження колодязів на предмет зникнення кришок люків. Допомагають і хмельничани, повідомляючи про проблему диспетчерській службі, а також у соцмережі та на інформаційну платформу “Відкрите місто”.

Та попри це, невтішна статистика дає про себе знати — крадіжки продовжуються, і особа, яка скоїла таке злодіяння, навіть не усвідомлює, що комунальне майно придбане на кошти підприємства, а отже і за кошти самих хмельничан! Будь-яка крадіжка, навіть тієї ж кришки люка — кримінальний злочин і карається законом. На 2018 рік замовили 60 кришок люків, частину з них буде виготовлено власними силами.

МКП “Хмельницькводоканал” закликає хмельничан бути обачними та обережними і повідомляти про випадки зникнення кришок люків на колодязях на аварійно-диспетчерську службу за номерами телефонів: 78-75-10 або 1567; до правоохоронних органів за номером 102, а також у соціальних мережах.

Автор: Катерина Прокопець