Новини
Події

Протягом 2017 року за сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості 97 хмельничан організували власну справу

 

Хмельницькою обласною службою зайнятості велика увага приділяється інформуванню безробітних щодо можливості організації підприємницької діяльності за сприяння служби зайнятості. Фахівцями обласної служби зайнятості проведено понад 400 інформаційних семінарів «Як розпочати свій бізнес?» (охоплено понад 6,3 тис. осіб) та 77 тематичних семінарів «Від бізнес-ідеї до власної справи» (охоплено понад 1 тис. осіб).

Широким попитом користується організація навчання безробітних основам підприємництва, бізнес-планування та самозайнятості. Безробітні навчаються на короткотермінових курсах з організації підприємницької діяльності, проводиться професійна підготовка та перепідготовка за професіями, спеціальностями, які дають можливість займатися підприємницькою діяльністю та започаткувати власну справу. За сприяння служби зайнятості пройшли таке навчання 57 осіб на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та Подільського державного аграрно-технічного університету.

В центрах зайнятості області майбутні та діючі підприємці мають можливість отримати консультації з різних питань щодо організації та провадження підприємницької діяльності, до яких залучаються соціальні партнери. Протягом 2017 року надано 1369 таких консультацій.

Протягом 2017 року за сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості організували власну справу як суб’єкти підприємницької діяльності 97 осіб. З них – 36% – особи, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, 26% – особи, що проживають в сільській місцевості, більше 50% – молодь у віці до 35 років.

Сума витрачених на ці цілі коштів складає майже 1 млн. 570 тис.грн., середні витрати на одну особу перевищили 16 тис.грн.

Найбільш поширеними видами економічної діяльності є: діяльність у сфері надання послуг з ремонту автотранспортних засобів та торгівельній сфері (більше 40%), надання різного роду послуг населенню (перукарські послуги, послуги з ремонту побутової техніки, бухгалтерські та юридичні послуги тощо) – більше 20%, діяльність в сільському господарстві – понад 5%, надання автотранспортних послуг – 5%.

Автор: Катерина Прокопець