Новини
Бізнес

У 2017 році на Хмельниччині Агрохолдинг «МРІЯ» спрямував 4,4 млн грн. на соціальні проекти і сплатив 74,34 млн грн. податків

«МРІЯ Агрохолдинг» відзвітував про реалізовані у 2017 році соціальні проекти та сплачені податки. Підприємства Агрохолдингу, розташовані у Хмельницькій області, загалом сплатили податків на суму 74,34 млн грн. – а це на 11,34 млн грн. більше за суму у 2016 році. А сума соцінвестицій Компанії на Хмельниччині сягнула 4,4 млн грн., що на 600 тис. грн. більше, ніж у позаминулому році.

Загалом же за попередній рік Компанія сплатила до бюджетів усіх рівнів 443,8 млн грн. податків, що на 24% більше, ніж в 2016 році. А на реалізацію соціальних проектів Благодійний фонд Агрохолдингу спрямував за 2017 рік 21,5 млн грн., збільшивши соціальні виплати на 1,2 млн. грн.

Кошти соціального бюджету традиційно виділялися на підтримку інфраструктури, медицини, культури, освіти, спорту, на допомогу бійцям АТО. Серед основних соціальних проектів, які підтримав Агрохолдинг «МРІЯ» в 2017 році на Хмельниччині, – будівництво водогону в Чорній Чемеровецького району. Для інфраструктури села це вкрай необхідний та важливий проект, тож на фінансування робіт Компанія спрямувала понад 156 тис. грн. благодійної допомоги.  Посприяла «МРІЯ» й у проведенні водогону в селі Веселівка Красилівського району, на що витратила 38 тис. грн.

Більше 1,3 млн грн. за 2017 рік Агрохолдинг спрямував на реалізацію інфраструктурних проектів на території Хмельницької області. У першу чергу – це ремонт місцевих доріг у селах, де «МРІЯ» обробляє землі. У тому числі, за ці кошти відновити або ж суттєво покращити дорожнє покриття Компанія допомогла у смт. Дунаївці, селах Тинна, Лошківці, Маліївці, Тернова Дунаєвецького району, в Коржівці та Березному Старокостянтинівського району. Окрім того, стараннями «МРІЇ» вдалося перекрити дах адмінбудівлі у м. Городок (279 тис. грн.)

Не залишився Агрохолдинг осторонь і духовних потреб громад: допомагав ремонтувати церкви та упорядковувати кладовища. Так, завдяки 20 тис. грн., наданих «МРІЄЮ», у храмі святих апостолів Петра і Павла, що в Йосипівцях Білогірського району, вдалось встановити нові вікна. А на будівництво храму святого Миколая в Ізяславі Компанія пожертвувала 50 тис. грн.

Також традиційно попіклувався Агрохолдинг «МРІЯ» і про найменших: для школи села М’якоти Ізяславського району за 29 тис. грн. придбав опалювальний котел, а в Солобківецьку ЗОШ Ярмолинецького району закупив спортивний інвентар, ноутбук, господарські та будівельні матеріали для ремонту, металопластикові вікна, на що спрямував загалом 45,8 тис. грн.

У непростий для країни час Компанія допомагає і бійцям на сході. У підсумку, на підтримку обороноздатності країни у 2017 році вона спрямувала 1,97 млн грн., з них 503 тис. грн. – у Хмельницькій області. Фінансову підтримку «МРІЇ» особливо відчули у Старокостянтинівському районі краю: 100 тис. грн.Агрохолдинг виділив для ремонту душового приміщення у місцевій військовій частині.

Фінансова підтримка «МРІЇ» кооперативам на території Хмельницької області у 2017 році склала 96,9 тис. грн. Зазначимо, що для розвитку кооперативного руху «МРІЄЮ» передбачений окремий бюджет. У 2017 році він склав 1,3 млн грн., що на 430 тис. грн. більше бюджету 2016 року. Кошти були спрямовані на підтримку і розширення вже діючих кооперативів, а також на створення 10 нових, серед яких молочні, ягідні, бджолярські, а також кооператив по обробці ґрунту.

«Разом із відновленням “МРІЇ” та нарощуванням виробництва закономірно зростають і сума податкових відрахувань з боку Агрохолдингу, і фінансова підтримка громад та наших пайовиків, – коментує генеральний директор Компанії Саймон Чернявський. – Наша довгострокова КСВ-стратегія передбачає не тільки допомогу нашим громадам у вирішенні найбільш гострих соціальних проблем, а й реалізацію стратегічних проектів, спрямованих на розвиток. Протягом останніх двох років ми активно підтримуємо кооперативний рух в сільській місцевості, вбачаючи в цьому можливість для людей гідно заробляти в своїй країні, розвиватися самому і робити внесок у розвиток своїх сіл».

Варто зауважити, що за три роки, відколи «МРІЯ» отримала нове керівництво та започаткувала програму соціальної підтримки місцевих громад, налагодилась ефективна співпраця між селянами та Компанією. Адже благодійна фінансова допомога з розрахунку 100 грн. за кожен гектар землі в обробітку спрямовується виключно на ті потреби, які є пріоритетними для селян. Вони самостійно на зборах села вирішують, на що саме використати кошти від «МРІЇ», а Агрохолдинг, в свою чергу, йде назустріч людям і справно виконує взяті на себе зобов’язання.

Автор: Алла Самойленко