Новини
Події

В прокуратурі області прошла координаційна нарада, на якій обговорено стан попередження та протидії злочинності

Сьогодні, 8 лютого, у прокуратурі області проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів Хмельниччини, на якій обговорено стан попередження та протидії злочинності.
У роботі заходу прийняли участь представники органів влади, місцевого самоврядування, відповідних підрозділів усіх правоохоронних органів регіону, а також працівники апарату прокуратури області та місцевих прокуратур.
«Протидія злочинності та корупції залишається головним завданням у роботі правоохоронців краю», – розпочинаючи нараду, підкреслив  прокурор області Олег Синишин.
Очільник відомства відзначив позитивні здобутки, яких досягнуто спільною та злагодженою роботою у 2017 році.
Зокрема, високим є відсоток розкриття кримінальних правопорушень та нижчим загальнодержавного рівень злочинності.
Правоохоронцями регіону виявлено та знешкоджено 7 організованих злочинних груп, загальною чисельністю 25 осіб.
Також, у минулому році розпочато слідство у 15 кримінальних провадженнях за фактами участі громадян України у складі терористичних організацій, за результатами розслідування яких до суду скеровано обвинувальні акти уже у 5.
Органами досудового розслідування до суду скеровано 3222  обвинувальні акти у кримінальних провадженнях, у тому числі 40 – про вчинення корупційних правопорушень.
Попри це, основною темою для обговорення стали існуючі проблеми у сфері протидії злочинності.
«Занепокоєння викликає збільшення кількості злочинів проти життя і здоров’я особи, вимагань, ріст кримінальних правопорушень проти громадської безпеки», – зауважив керівник прокуратури.
 
Більшу половину від усіх зареєстрованих в області правопорушень продовжують становити злочини проти власності, три чверті з яких – крадіжки, кожен сьомий – шахрайство.
Також, минулого року збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод зі смертельними наслідками, на території області їх трапилось 55. Тому одним із першочергових завдань є швидке та ефективне розслідування кримінальних проваджень за вказаними фактами та притягнення винуватців до відповідальності.
Зважаючи на ріст підліткової злочинності, прокурор області наголосив на необхідності пошуку якісних шляхів її профілактики.
Акцентовано увагу на необхідності активізації роботи з виявлення фактів вчинення корупційних правопорушень, розкрадання бюджетних коштів, зловживання у сферах земельних відносин, охорони лісів та надр, протидії організованій злочинності, незаконному гральному бізнесу.
Під час обговорення усіх проблемних питань учасники наради надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження злочинності на Хмельниччині.
 
Підсумовуючи, Олег Синишин підкреслив, що позитивних зрушень в подоланні злочинності можливо досягнути лише у разі максимальної віддачі кожного правоохоронця та закликав учасників наради спільно працювати над забезпеченням ефективного захисту громадян та інтересів держави.

Автор: Катерина Прокопець