Новини
Бізнес

Сергій Лабазюк про підсумки другого Всеукраїнського Аграрного віче: «Мовчати більше не можемо!»

«Аграрний сектор – це реальна перспектива для України, так би мовити, «курка, що несе золоті яйця»», – наголосив народний депутат України Сергій Лабазюк під час брифінгу, який відбувся у Верховній Раді спільно з членами Аграрної Ради.

Те, що відбувається сьогодні в країні, може незабаром призвести до втрати нашого головного потенціалу, переконаний нардеп. 30 млр грн, які відібрали у аграріїв, уряд обіцяв компенсувати у вигляді різних дотацій на підтримку АПК сектору. Однак сьогодні ми маємо таку ж саму прикру ситуацію, як і у 2017 році, коли кошти фактично отримали лише кілька великих агропідприємств. Про малий та середній бізнес тоді забули, розповідає парламентар. Те ж саме відбудеться зараз. Механізм розподілу дотацій викликає багато питаннь. До того ж, не врегульованими залишається ще багато й інших земельних питань.

«Тому вчора на другому Всеукраїнському віче ми прийняли рішення створити міжфракційне об’єднання, яке  має допомогти та, можливо, в чомусь вдосконалити роботу нашого комітету. Адже, на превеликий жаль, сьогодні комітет не має можливості впливати на міністерство АПК, а наші ініціативи та пропозиції на розгляд парламенту – ігнорують!», – стверджує Сергій Лабазюк.

За його словами, нове об’єднання складається із однодумців-депутатів від різних політичних сил та громадських формувань. Його головна мета –відстоювати інтереси аграріїв, які на сьогодні знаходяться під великим ризиком.

«Нами підготовлено ряд законодавчих ініціатив, серед яких Проект Закону №7403-2 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування ПДВ операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур», – додає парламентар. За його словами ця законодавча ініціатива передбачає відшкодування аграріям ПДВ при експорті олійних культур, яке було відмінене з грубим порушенням зобов’язань, взятих Україною при вступі до СОТ і підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.

 

 

Автор: Алла Самойленко